10.1.09

israil - filistin üzerine..


israil hakkında filistinle yıllardır süren savaşından dolayı uzun süre kızmıştım.. daha sonra çeşitli kaynaklardan okuduklarım ve öğrendiklerimden dolayı biraz da olsa hak versem bile yıllardır bu sorunu sürdürdükleri için bir türlü sempati oluşturamadım.. ama bu değilki sadece din kardeşliğinden dolayı filistin her konuda haklı.. yani bi şekilde sadece din kardeşiyiz muhabbetine filistinin hamas adlı terör örgütünün yaptıklarını mı onaylıyacaz..

herkes, en azından aklı başında herkes savaşın olmamasını ve bitmesini ister zaten sorun bu değil de aslında haksız olan 2 taraftan sadece müslüman diye bir tarafı tutmak bana mantıklı gelmiyor..

ayrıca bu konuda gerçekten yazmak istemiyordum ama; bugün ülkemin imajını yerin dibine sokan, lakabı first leydi olan şahsın yaptığı konuşmada gözyaşlarına engel olamaması, askerliğimi eskişehirde havacı olarak rahat yapsam bile bugüne kadar hayatını kaybeden bütün abilerim ve kardeşlerimin kemiklerini sızlamasına gönlüm razı olmadığı için burada bi şekilde yazılı olmasını istediğim için yazıyorum..

sen ki bu güne kadar 30.000 binden fazla insanımız ve askerimizin arkasından hiç bu şekilde bir organizasyon yaptın mı.. topladın mı bütün arap aleminin senin dışında modern olan first leydilerini.. çağrı yaptın mı hiç ...(üç harfli terör örgütü) adını anmak istemediğim o kalleşlere yardım edenlere durun artık diye.. gözyaşların aktı mı hiç senin, benim kardeşlerim, abilerim için ve hiç bir günahı olmayan binlerce sivil ve çocuk hayatlarını kaybederken, katledilirken.. niye şimdi ağlıyosun yoksa dağlarda teröre yenik düşenler müslüman değilmiydi.. neydi o zamanlar derdiniz ve o zaman derdiniz olmadı mı o kayıplarımız..

kocanız olacak şahıs bugüne kadar bu ülkede şehitlerimiz toprağa verirken saf tutmak dışında ne yaptı da dün israili kınıyor.. yahu sen daha ... terör örgütünü kınayamadın elalemin derdinden sanane.. sen önce başbakanı olduğun memletin dertlerine çözüm bul sonra gider başka ülkelere yardım edersin..

size oy veren herhangi bir kişiye hakkım geçtiyse o hakkımı helal etmiyorum.. hem sizden hem de onlardan utanıyorum..