22.1.09

Ljubicic - Tsonga



yine uykudan kalktığımda muhteşem bir maç izledim.. açtığımda ilk setin tie-break oyununda son servisi ljubicic attı ve ilk seti aldı.. ljubicic daha önce adını fazla duymadığım ve fazla takip etmediğim bir oyuncu olduğu için acaba doğru mu görüyorum diye biraz gözlerimi ovuşturdum ama gördüklerim doğruydu.. hatta 2. sette ilk 3 servisinde gerçekten performansına hayran kaldım.. ama her an bir yavaşlama beklediğim ljubicic nerdeyse her servisinde daha da büyüyordu.. 2. sette 9. oyunda tsonga 0/40 yaptığında maçın kopma noktası geliyor dedim ama ljubicic bir kez daha beni yanılttı ve 2. setide tie-breake taşıdı.. tsonga ise kendi servis attığı oyunlara güvenerek rakibin performansını da gözeterek servisleri karşılamada pasif göründü bana.. tie-break önce ljubicice gidiyor gibi görünsede tsonga oyundaki ilk setini 2. tie-breakte alabildi.. 3. sette yine aynı şekilde başladı.. tsonga yine bir oyunda 15/40 la servis kırma şansı yakalasada değerlendiremedi ve set yine tie-breake gitti.. bu tie-break başında kesinlikle ljubicicin olacak gibi başladı ama tsonga 3-6 dan muhteşem bi geri dönüş yaparak setlerde 2-1 öne geçti.. ilk sette birer kez servislerini kırdıran iki oyuncu da 2. ve 3. setlerde birbirlerinin servislerini kırmayı başaramadı.. son sette ise durum 2-2 olduktan sonra tsonga kalan oyunları alarak maçı 3-1 aldı.. ama gerçekten yorucu ve zevkli bir maç olduğunu düşünüyorum..

ayrıca bu maçta tsonga bir pozisyonda sağ arka adelesini ve 2-3 pozisyonda ise belini tuttu ve acı çektiği çok belli oluyordu.. eğer bu maçta sakatlıkla ilgili bir sorun yaşamadıysa çeyrek finale kadar zorlanmadan gitmesini bekliyorum..

ayrı bir paragraf ise gerçekten bugün üst düzey bir maç çıkartan ivan ljubicic için açmak gerekir.. 2 ay sonra 30 yaşına girecek bir oyuncu ve bugüne kadar, hiç adını duyuramaması beni çok şaşırttı.. yani bugün kullandığı servisler, zaman zaman yaptığı returnler gerçekten etkileyiciydi.. birçok winnerı çizgiye çok yakın gitti ve tsonga bile hamle yapamadı bu winnerlara.. bugüne kadar nerelerdeydin be ljubicic dedirtti yani.. izmirdeki turnuvaya geldiğini duyarsam gidip maçını izlemek isterim.. o kadar iyiydi bugün..

buarada 4. turda olası bir monfils - simon maçı varki.. fransızların mücadelesi çok güzel olabilir.. eğer simon ancice, monfils de almagroya takılmazsa izlenecek bir maç daha geliyor..