15.11.09

ruhsuzlara karşı...


alanya maçı öncesinde bütün taraftar gruplarının temsilcileriyle yapılan toplantıda alınan kararla.. alanya maçında sessizlik protestosu son 20 dk.ya kadar bu karar uygulandı.. ama sonuçta dayanamayarak sessizliği bozduk.. birde ikinci yarının başında şeref tribünde bulunan ama orda bulunmayı haketmeyen levent ürkmezi yaklaşık 10 dk. lık tepkiden sonra stadtan kovduk..

maçın en güzel hareketi ise 10. dk.da yalı grubundaki arkadaşlarımızın hazırladığı '' SUSUYORSAK, ARMAYA OLAN AŞKIMIZDANDIR!!! '' pankartı ve arkasından gelen '' aşkımız renklere, sizlere değil! '' tezahuratıydı.. burda keşke aşkımız renkler yerine, aşkımız armaya deseydik daha güzel olurdu..

maçın anlatılmaya değer pek bir yanı yoktu.. rakip alanyasporda bizim çocukların futbol oynamadığını görüp, onlarında bu ruhsuzluğa ayak uydurmasıyla son derece sıkıcı geçti.. bizim gol pozisyonumuz bile olmadı denebilir.. bir tane şadi kaleci ile karşı karşıya kaldığı yüzde yüz pozisyonu kaçırarak bizi şaşırtmadı.. birde hüseyin yarmasını ceza sahasında düşürmelerinde penaltı beklentimiz oldu.. bu pozisyonda bence hakem hüseyinin yükselmeye zahmet etmeye bile çalışmadığını görüp penaltıyı vermedi.. tamam takımın çoğu ruhsuz ama bu yarmanın ruhsuzluğu başka birşey gerçekten.. takım buna şişiriyor topları ama bu hiçbirisine yükselmiyor bile.. gerçekten aldığı her kuruş haram olsun..

maç sonu açıklama görmediğim için taraftara bu puan kaybı nedeniyle nasıl bir bahane bulacaklarını gerçekten çok ama çok merak ediyorum..

protestoyla alakalı olarak ise.. bence sonuna kadar tepki göstermeliydik.. bir sonraki maçtaki protestomuzun ne olacağını da merak ediyorum.. bundan sonra tepkinin yönetime olmasını ama yönetimden de i. hakkı gül ve serdar samura kişisel tepki olarak göstermemizi isterim..

dip not: anlayamadığım bir başka olayda, taraftarlar bir tepki gösteriyorlar sessizlik sağlanıyor.. ama maçtan hemen sonra karavandan niye alışveriş yapıyorlar.. almayın maçtan sonra tepki gösterin.. hafta içi gider alırsın ne alacaksan.. ama orda kişisel bir tepki bile koyamıyorsun.. bazılarını anlamak çok zor gerçekten..