24.1.09

nba allstar 2009


doğu ve batı karmalarını ilk 5 leri açıklandı..

doğu: howard - garnett - james - iverson - wade

batı: yao - duncan - stoudemire - byrant - paul

genel olarak ilk değerlendirmem ise, batının çok uzun, doğunun ise çok güç ağırlıklı olduğu yönünde..

tabii bu oyunculardan sürpriz diye nitelenecek kimse yok ama doğuda ıverson, batıda ise stoudemire olmasını beklemiyordum.. doğu takımında iverson ve lebron arasında mvp olma yarışı olabileceğini düşünüyorum.. batıda ise maçın gidişatına göre kobe ve paul birbirlerini mvp yapmak için uğraşabilirler..

yedek takımlar için herkesin kendine göre tahmini oluyor ama bence:

doğu; harris, j.jhonson, pierce, bosh, lee, extra 2 ise.. hedo ve granger

batı; deron w.,nash, durant, nowitzki, shaq extra 2 ise martin ve al jeff.

aslında bence shaq ve nash bu sene için performanslarıyla haketmedilerse de hem organizasyonun phoenixte olması hemde geçmiş başarılarından dolayı allstarda olacaktır.. eğer yeterli sayıda maça çıksaydı roy da listede olurdu.. ayrıca bana kalsa aljeff yerine memoyu alırdım.. yukarıda tamamen alınacakları düşündüm.. hatta martinle parker arasında kararsız kaldım ama yine de belli olmaz parkerda olabilir listede.. ayrıca gasolda al.jeffe sürpriz yapabilir..

yedekleri ben seçsem ise:

doğu: harris, j.jhonson, hedo, pierce, bosh... carter ve josh smith..

batı; deron, roy, ariza, nowitzki, gasol... memo ve durant..

olarak belirlerdim yedek kadroları..

ayrıca smaç yarışmasında bu sene howardın ünvanını bu sene iki rudyden birisine kaybedeceğini düşünüyorum..

3 sayı yarışamsı ritm bulma olayı olduğu için yorum yapmak zor ama kapononun bir adım önde başlayacağını söylebilirim şimdiden..

not: resimen çok ilgi gören aktivite olan slamdunk için nba.com dan

kötü başladık malesef..



wallahi hiç içimden gelmedi bu haberi yazmak.. nedeni malum mağlup olmamız.. takımdan haklı sebepleden dolayı hocamızın gönderilmesi gerektiğini yazmıştık.. ama yönetim malesef öncelikle hoca konusunda beni pek ikna edemedi.. gerçi ilk maç olması dolayısıyla pek birşey söylemek doğru olmayabilir ama ilk yarıda 3-0 geriye düşmek beni oldukça karamsarlığa itti.. maçta bu skorla bitti..

yönetim takviye yapmalıydı takıma ama 11 oyuncu niye gönderilir bu takımdan anlamak mümkün değil.. benim şahsi görüşüme göre kaleci hariç 5 adet tecribesiyle bu takıma yardımcı olacak oyuncu lazımdı.. ama alınan oyuncuları antrenörümüz daha önce çalıştığı takımlardan tanıyormuş.. bakalım umarım bize hem anternörün hem de oyuncuların faydası olur.. ayrıca federasyonun 3. lig maçlarını niye hafta içi oynattığına mantıklı bir açıklaması varmı acaba.. ben daha beni ikna edecek bir açıklama göremedim.. hafta içi oluşu iç saha maçlarında bizim açımızdan seyirci sıkıntısı yaratacaktır diye düşünüyorum.. ben kişisel olarak hafta içi eğer erken saatte olursa gidebilirim.. ama tribünlerdeki çoğunluğumuzun öğrenci ve çalışan olduğu için işimiz kolay olmayacaktır.. ben yine de federasyonun bu anlamsız kararını değiştirerek futbolu yine kendi günlerine yani c.tesi pazara alacağını umut ediyorum..

ayrıca hükümete yakın olan kulüp başkanı altınbaş, tayyip abisinden ricada bulunup, oyuncağı olan federasyona baskı yapmasını sağlasın.. hatta bu şekilde bi olay olursa oyumuzu akp vereceğiz deyip kandırabiliriz bile tayyibi..

not: fotoğrafı bigginsten aldım.. oda yenigünden almış sanırım..