27.1.09

Andy Roddick..



evet içten içe umut ettiğim ve başarmasının zor olduğunu düşündüğüm şeyi yaptı ve djokovic denen sinir bozucu adamı eledi.. evet sıcaktan dolayı olduğu söylenebilecek bir zafer olsada sonuçta roddick yarı finale çıktı.. grandslamlerde en son 2007 australia openda bunu başarabilen roddick 2 sene sonra yine bir grandslam yarı finaline adını yazdırdı.. maç oynanırken eurosportun türk spikerinin djokovicin yerine ağlaması beni resmen delirtti.. yok bu maç bu koşullarda altında gerçek seyrinden farklı oynamışta.. yok djokovicin maçı neden akşam seansına kalmamışta.. hayır dünde 2 bayan 1 erkek oyuncu aynı şekilde sıcakta oynarken çekildi oyundan.. o maçları anlatan arkadaşta bu şekilde mi anlattı acaba.. birde roddick bu maçı başka bir yerde mi oynadı yoksa bir bulut grubu sürekli roddickle beraber hareket edip onu güneşten korudumu.. yani bu kadar taraflı maç anlatımı djokovic türk olsa beni yine de rahatsız ederdi..

maçtan sonra yayınladıkları djokovic röportajı ise maçı anlatan arkadaşa resmen kapak oldu bu arada.. djokovic sıcaktan daha fazla 2 gecedir uyku düzeninin bozulduğundan ve doğru düzgün dinlenemediğinden söz etti.. bunun üstüne en sonunda sıcaktan etkilendiği için maçı bıraktığı için üzgün olduğunu söyledi.. bu açıklamanın ardından ona karşı olan antipatim biraz azaldı açıkcası.. birde daha önceki zamanlarda en az 10-12 kez bazı zamanlarda 20 ye kadar çıkan top sektirmelerini bugün azaltmış olduğu dikkatimi çekti hatta en yorgun olduğu gözlene zamanlarda 3-4 kez top sektirerek servis kullandı.. yani istese yapabiliyormuş.. bu da benim o konuda olan antipatimi açıklıyor sanırım.. birde kardeşleri tribünde her vuruşundan sonra dünya şampiyonu olmuş gibi sevinmediği zaman onun maçlarını izlemek zevkli bile olabiliyor..

son olarak rakibi ne kadar hasta olsada roddick mükemmel bir oyun oynadı.. hatta 3. sette her kenara geldiklerinde gözü djokovicteydi.. resmen ona bişey olcağından korkuyodu.. ayrıca bu bazı pozisyonlarda konsantrasyonunu bozsada sanırım antrenörüyle gözgöze gelince yeniden oyuna dönebildi.. ve hakkettiği bir oyunla yarı fiale kaldı.. federeri yarı finalde geçerse, gerçek bir mucize başarmış olur..

Tsonga, Nadal, Verdasco ve sıcakkk..



dün sabah bir tenissever olarak eğer tsonga - blake maçını izlemeyen varsa, çok şey kaçırdı.. maçı tsonganın 3-0 alması kimseyi yanıltmamalı gerçekten çok güzel bir mücadele vardı dün kotta.. tsonga servislerde ve file önündeki oyunuyla maçta fark yaratan oyuncu oldu ama blake bazen inanılmaz savunma yaptı.. bazen muhteşem winnerlar çıkardı.. tsonga böyle bir rakiple oynayarak verdasco maçı öncesi hazırlığını da yapmış oldu..
verdasco ise murrayi zorda olsa yenerek erkeklerdeki en büyük sürprizi yaptı.. ancak tsonga murray gibi baseline oyuncusu olmadığı için hem servisleri daha güçlü ve etkili, ayrıca fileye çıktığında inanılmaz etkili oynadığı için verdasconun sürpriz yapma şansı çok çok az bence.. o yüzden yarı final yolunda tsonga rahatladı bana kalırsa..

nadal ise daha kendini zorlamadı bile ve set kaybetmeden yarı finale çıkabilir.. nadal inanılmaz formda ve tsongayla yarı finalde eşleşeceği için benim adamım tsonganın malesef finale kalamyacağını düşünüyorum..
güzel bir mücadele beklediğim monfils - simon maçının ilk 4 oyununu izleyip uyumuşum.. 1. veya 2. oyunda iki tenisçi bir puanda karşılıklı 45 vuruş yaptılar.. turnuvadaki en yüksek ralli olabilir bu.. ama bu rakama aldanıp vay be ne puanmış dememek lazım çünkü, bu 45 vuruşun en az 30 tanesi çok yumuşak backhand slise lardı.. sanki antreman yapar gibi laylaylom vuruşlar yapılırken monfils 2 tane farklı vuruşla simonu dondurdu resmen ve puanı aldı.. daha sonra sonuçlara baktığımda sıcaklık monfilsi etkilediği için maçı bırakmış olduğunu gördüm.. hani simon bıraksa normal diyebiliriz ama siyahi olan monfilsin bırakması enteresan geldi.. çeyrek finalde eğer monfils olsaydı nadal belki ilk kez zorlanırdı avustralyada..

bayanlarda benim ilgimi çeken bir maç olmadığı için sadece sonuçlara baktım ve orda iki maçın da sıcaktan dolayı çekilen oyuncular tarafından kaybedildiğini gördüm.. dünkü maçlardan sonra dementieva için kırılma noktası zamanı geldiğini düşünüyorum.. kalan oyuncular içinde safina ve dokicden sonra turnuvayı kazanmasını istediğim isim olan dementieva eğer navarroyu geçebilirse serena ile karşılaşacak ve güçlü oyuncular karşısında başarısız olduğunu hatırlarsak özellikle grandslamlerde, işinin zor olduğu açık..

resim, resmi siteden..