28.1.09

Australian Open diğer çeyrek finaller..




andy roddick - djokovic maçından sonra safina - dokic maçını izleyip dışarı çıkmak zorunda kaldım.. ve yazmak da bugüne kaldı.. maç başladığındaki düşüncem safinanın zorlanarak da olsa turu geçeceği yönündeydi.. ama dokic benim tahminimde üzerinde zorladı safinayı.. bu sene bayanlar maçlarında sıkça görülen karşılıklı servis kırmalarla heyecan düzeyi sürekli yukarılarda gezinen mücadele çeyrek finalin en güzel maçına sahip oldu diyebiliriz.. safina zorlansada, çokca basit hata yapsada yoluna devam ediyor..
bayanlarda diğer maçlarda ise bartoli sıcaktan aşırı derecede etkilense de diğer meslektaşlarının aksine maçı bitirmeyi seçti ve ikinci sette pek varlık gösteremeden zvonarevaya elendi.. bu arda enteresan bir notta bugüne kadar zvoranevanın bartoli ile yaptığı bütün maçları kazanmış olması..
izleyemediğim diğer maçlarda ise dementieva çok rahat bir şekilde yarı finale çıktı..
çeyrek finalin sıcaktan dolayı ara verilen ve kortun üstü kapatılan mücadelesinde ise oyunu domine eden kuznetsova bu aradan sonra büyük ihtimal konsantrasyonunu kaybedip selena williamsa elenmiş.. maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında kortun üztünün neden kapatıldığını anlamıyorum.. ben oyunumu tutturmuşdum.. kortun üstü açıkken daha iyi oynuyordum demiş..

erkeklerde ise izleyemediğim karşılaşmada federer tenis resitali sergilemiş izleyicilere ve del potroya sadece 3 set vererek yarı finale rahat çıkmış.. gerçekten nadala karşı iyi hazırlandığını belli ediyor..
nadaldan bahsetmişken fransız simon karşısında inanılmaz oynayarak ve yine set kaybetmeyerek yarı finaldeki rakibi verdascoyu beklemeye başladı.. bu adamın enerjisi gerçekten müthiş.. oyunu ve seti hatırlayamıyorum ama bir pozisyonda simon file önüne gelerek bir topa vole vurdu ve sayıyı aldığını zannederken(en azından tvde öyle görünüyordu) nadal diğer köşeden inanılmaz bir deparla gelip forhandiyle simonun bakışları arasında paralel topla sayı aldığında ben ekrana kilitlendim, o sırada simon ise gördüklerine inanmaya çalışıyordu..



diğer maçta ise benim turnuvayı kazanmasını istediğim oynadığı oyundan gerçekten zevk aldığım tsonga, verdasco ile gerçekten zevkli bir maç oynayarak melbourne veda etti.. bu maçta verdasconun tsongayı zorlayacağını düşünüyordum ama turu verdasconun geçmesini tahmin etmiyordum.. tsonga sırt rahatsızlığından çıkarak geldiği turnuvada benim dışımda kimse tarafından şanslı görülmüyordu en başlarda ama turlar ilerledikçe yine beklentiler artmıştı ama yarı finale gelmeden pili tükendi tsonganın.. gerçekten verdasconun mükemmel oyununun dışında tsonganın genelde yapmadığı hatalarla dolu bir maç izledik.. verdasco hakederek yarı finale vatandaşı nadalın karşısına çıkmaya hak kazandı.. servisi yeteri kadar kuvvetli olmadığı için ben nadal karşısında set kazanmasını beklemiyorum..