23.1.09

Australian Open 23/01



bu sabah yine tenise doyduğumu söyleyebilirim.. bugün bayanlarda sürprizler günüydü.. en önemli sürprizi ise rus kleybanova ana ivanovici neredeyse sürklase ederek gerçekleştirdi.. maçın başında böyle bir sürprizi heralde kleybanovanın antrenörü ve ailesi bile beklemiyordu.. gerçekten tenis için pek uygun görünmeyen fiziğiyle oldukça hareketliydi.. ayrıca güçlü vuruşlarıyla ivanovicin karşılamakta sorun yaşadığı bir çok pozisyon oluşturdu.. ikinci sette 3-0 geriye düştükten sonra durumu 3-2 ye getirdi, eurosport maça bir daha bağlandığında durum 5-5 olmuştu ve sette tam 8 oyun servis kırılarak kazanılmıştı.. daha sonraki 3 oyunda bariz olarak ivanovic üstünlük kurduğu için 3. sette maçı alacağını düşünüyordum.. ama yine izleyemediğimiz bölümlerde durum 2-2 den sonra sanırım küçük bir sakatlık geçiren ivanovic maçta bir daha oyun alamadı ve australian opena veda etti.. ayrıca belirmeden geçemeyeceğim bir konuda bayan tenişçiler arasında bugüne kadar gördüğüm en güzel tenis kıyafetini giyen ivanovicin elenmesine üzüldüm açıkcası..



günün ilk sürprizi ise dokic gerçekleştirdi.. bugün dünyanın eski 4 numarası dokicin yeniden geri dönüşünün ayak seslerini duyduk resmen.. bu turda wozniackiyi geçmesini gerçekten beklemiyordum dokicin ama beni yanıltarak gerçekten iyi bir performans sergileyerek 4. tura kaldı.. ve daha önce bu kadar yukarı çıkamadağı tek grandslam turnuvasındada son 16 ya kaldı.. wozniacki ise gerçekten tutuk bir oyun ortaya koydu.. ama bence challenge hakkını kullanması gereken özellikle 3. setin sonlarındaki 2-3 pozisyona itiraz etmeyerek beni şaşırttı.. ama gelecekte daha iyi işler yapacağı kesin wozniackinin.. mesela aşağıdaki resimdeki gibi hırslandığını göremedik bugün..



erkeklerde ise federer gerçekten tam bir karizma olduğunu bugün yeniden hissettirdi bize.. adam daha sahaya çıkmadan karizmasıyla etkiliyor izleyenleri.. maçı ise hiç zorlanmadan 3-0 aldı.. zeten bu sene sonunda kariyerine son vereceğini açıklayan safinden benim kişisel bir beklentim yoktu.. pek bir ağırlığını hissettiremeden maçtan ayrıldı..




günün erkeklerde izlediğim en zevkli maçı ise yukarıda fotoğrafı olan 36 yaşındaki santoronun son australian open mücadelesiydi.. roddicke karşı iyi mücadele etmesine rağmen, roddickin aceslerine ve sert servislerine pek karşı koyamadı ve hakkettiği alkışlarla korttan ayrıldı.. maçtan sonra iki oyuncunun birbirlerine karşı dostça söylediği güzel sözler ve iltifatlar ise benim bu oyunu sevme nedenlerimden sadece bir tanesi..

yarın sabah maçları izleyemeyeceğim ama sanki buna göre bir program yapılmış.. yarın için pek ilgi çekici bir maç göremedim.. ama yinede eğer yayınlanırsa nadal ve murraynin maçlarını izlemenizi tavsiye ederim.. yarınki en çekişmeli maç ise blake ile andreev arasında geçebilir o maçada dikkat..