5.1.09

EPL ve TSL farkı


önce başlığı açalım, england premiere league ve türkiye süper ligi arasında ki bir farktan bahsetmek istiyorum.. bunu da sadece 2 pozisyonu karşılaştırarak yapmak istiyorum..

öncelikle bizim ligimizdeki pozisyon yani delgado nun gs maçında barışa yaptığı pozisyona hakemin kırmızı yerine sarı kart vermesine daha önce burada değinmiştim.. bence kırmızı kartın direk verilmesi gereken pozisyona, ülkemizin bu konuda uleması yapılan erman toroğlu malesef pozisyonda verilen sarı kartın bile fazla olduğunu söyleyip bu kadar ucuz kart çıkarılmamalı demişti..

hemen ingilteye dönersek fa cup southampton - manchester united maçında ev sahibi takımdan petterson hemen hemen delgadonun pozisyonuna benzer bir şekilde rakibi vidice sert bir hareket yaptı.. hakem riley hiç tereddüt etmeden kırmızı kartını çıkardı.. bunu yapmasının sebebi ne olabilir onu maddeler halinde düşündüm..

a- manchester united maçı rahat kazansın diye rakibi eksik bırakmak için
b- televizyonda erman toroğlu onu yargılayamayacağı için
c- hareket topa müdahele etmek isterken yapılmış olsa da rakibi sakatlayabilecek sertlikte olduğu için

doğru yanıtı siz hangisi olarak düşünüyorsunuz bilmiyorum ama, bence öncelikle c şıkkı ve sonrasında yanlış bir karar verse de ingiltere de erman toroğlu gibi pisikolojik sorunu olan ve kendini futbolun tek kural koyucusu zanneden bir adam olmadığı için kuralları rahat uygulaması diye düşünüyorum.. bizde de riley gibi hakemlerin artması dilemekten başka çaremiz yok malesef..

yani hakem sahada oynanan sert oyuna tabii ki izin vermeli ama bu iki hareket gibi sakatlamaya neden olabilecek hareketlerde kırmızı kart görmek istiyorum ben..