1.9.09

fethiyelilerin başlattığı pisliklerin ve olayların göztepemize ihale edilmesi!!!

öncelikle olayların başlama sebebini bilmeyen kişilerin göztepe taraftarlarını suçlamasından hatta terörist ilan etmesinden dolayı hepsini kınıyorum.. özellikle bizans basını olayların üstüne gidip nasıl oluştuğunu araştıracağına göztepe taraftarını terörist ilan ederek her zamanki kaypaklığını gösterdi hepsini tebrik ederim!!

olayların başlamasından çok önceye gidelim.. izmirden gece yola çıkan grupların tek amacı vardı.. sabah erkenden ya tekne turuna katılacaktı, ya da ölüdenize gidip 1 günlük güzel bir tatil yapıp dönüş yolundan önce göztepemizin ilk deplasmanında orda olarak şampiyonluğa giden yolda ilk adımı beraber atmak.. saat 17 civarına kadar herkesin planı tıkır tıkır işledi.. ne olduysa o saatten sonra başladı.. özel minibüsle gelen 7-8 arkadaşımız bilet almak için fethiye stadına gitmişler ve orda bayrak asan fethiyelerle < bayrak deyince yanlış anlamayın yaklaşık 50 m2 lik beyaz kumaşın ortasında 40 cm lik bir fethiye logosunun olduğu sıradan bir bez parçasıydı :):) > karşılaşmışlar uzaktan bi göz göz çekmelerine laf atan fethiyeliler bizimkileri dışarı çağırmışlar ve bizimkiler çıktıktan 1 dk. sonra 6 araba dolusu 30-40 lı yaşlardaki adamlar sopalar, demirler ve taşlarla bizim arkadaşlarımıza saldırmışlar.. ve bir arkadaşımızın başına 10, koluna ise 6 tane dikiş atıldı.. bu olayı sona erdiren ise başka bir göztepeli grubun stadın yanına gelmesi olmuş ve o cengaver!!! fethiyeliler ara sokaklardan hemen sıvışarak kayıplara karışmış.. bunu duyan diğer grup ise merkezdeki meydandan toplanmış halde stada geldi.. biz geldikten sonra marketten alışveriş yapan genç kardeşlerimizden 2 tane çanta çalan fethiyelilerle bir kez daha kovalamaca yaşandı.. kovalamacaya katılan kardeşlerimizin anlattığına göre evlerden, dükkanlardan herkes bizimkilere küfür ve taş yağdırınca deliren gençler polisin sadece kendilerine müdahale etmesi karşısında iyice kendilerinden geçerek polislede çatışmış ve televizyonlarda gördüğünüz olaylar bu şekilde başlayıp, polisle çatışan göztepe taraftarı olarak yansıdı.. evet keşke bu olaylar yaşanmasaydı.. biz oraya eğlenmeye gittik ama arkadaşlarımızın başına gelenlerden sonra en sakinimiz bile en azından maç boyunca küfür etti.. bu arada maç öncesinde ve oynandığı sırada şeref tribünün yanında bizim futbolcuların klübesi üzerine ksk bayrağı asarak ve oyuncularımıza küfür ederek ve maç kadrosuna giremeyen oyuncularımızı tekmeleyerek şeref tribününden attılar.. açık tribünde ise ksk formalı bir şahıs kabadayı gibi yürüyerek taraftarları sürekli tahrik etti.. polis bu şahsın 3. tahriğinden sonra formasını çıkarttırdı biraz sakinlik oluştu..

maça gelirsek bizim takım genelde topa hakim olsada gol pozisyonu yakalayan taraf fethiye oldu ama yeni transfer olan oyunculardan en başarılı performansı gösteren kalecimiz sinan son derece güven veren kurtarışları ve taraftarıyla yaptığı olumlu diyaloglarla hepimizin gönlünü kazandı.. kaptan evren takımın sinanla beraber en iyi oyuncusuydu.. diğer oyuncularımız vasattı.. biraz mert çırpındı ama o kadar.. taraftarın sevgilisi ferhat ise ortadan sağ kanada geçince performansı düşmüş.. akif hocanın onu ortaya çekmesi, recepten bir şekilde yaralanması.. oyuna sonradan giren oyuncumuz ali mumcudan sürekli kadroda oynatarak faydalanması gerekiyor.. görünen o ki takımda yaratıclığı olan sadece bu oyuncu var.. ayrıca hüseyin kartalıda hazır değilken ve takıma yeni katılmışken oynatmaya bilirdi.. çünkü olumlu bir tek hareket yapamadı.. sonuçta bu maç bu kadar gerginken oyuncularda bu gerginlikten nasibini aldı bence.. o yüzden fazla eleştirmeye gerek yok.. ama akif hoca biraz daha dengeli bir kadro çıkartmalı ki, oyunu değiştirebilecek oyuncular son dakikalarda oyuna girdiğinde tam randımanla oynayamıyorlar..

maç sonu geldiğinde ise tarihte bir daha hiçbir kimsenin yaşamamasını isteyeceğim bir durumla karşılaştık.. tam 2 saat bizi su bile içilemeyen bir ortamda oruçlu olan arkadaşlarımız iftar saatinden önce joblayarak stada sokmalrı gibi, bizi toz toprağın için ayakta veya pisliğin içine oturtarak bekleten fethiye emniyetine teşekkürlerimi iletirim.. bizi orada 2 saat bekletince fethiyeli korkaklara göcek civarına kadar giderek taş atmak için pusu kurmalarına olanak tanıdılar.. olayları engellemek için aciz kaldıklarına bir örnekte bütün otobüsleri antalyaya yönlendirmelerine rağmen, bazı otobüslerin geri dönüşüne engel olmamaları ve futbolcuları taşıyan otobüsü hiç bir koruma altına almadan yola çıkarmalarının sonucunda saldırıya uğrayan kafileden masörümüzün gözünün hemen altına isabet eden cam parçası yüzünün bir gözünü kaybederse emniyet güçlerinin savunması ne olacak acaba?

bu maç sonu olaylarında örnek olarak lüleburgaz emniyeti diğer emniyetlere brifing vererek maç sonu deplasman takımı olay çıkarılmadan nasıl tahliye edilir dersi vermeli.. maç bitmesine yakın otobüsleri stadın yanına dizersin maçın uzatmaları başlamadan sırayla herkesi çıkartarak her otobüse veya minibüse eskort vererek şehir dışına kadar çıkartırsın herkes rahat eder.. yalnız onların da ilk girişteki uygulaması iyi değildi güneşin altında sıcak havada 2 saat yine insanları aç susuz bırakmışlardı.. her yerde sorun oluyor maalesef ama sorunu çözmek zor değil.. ama eğer bir grup insanı bir yerde bekletecekseniz onların acil ihtiyaçlarını karşılayabilmesine imkan tanımalısın..

en son olarak göztepe spor kulübü yönetiminin bu dakkaya kadar oyuncu kafilesi ve idari ve teknik kadrosu ve diğer görevli personelinin bulunduğu otobüs taşlanmış ve muğlaya kadar kırık camlarla gitmesine rapmen ve personelininden bir kişinin saldırılar sonucu gözünü kaybetmesi tehlikesi varken.. taraftarı bütün olayları başlatan karşı taraf olmasına rağmen teröristlikle suçlanırken.. yaralı halde hasteneye kaldırılan taraftarın polise şiddet uygulamak ve yaralamaktan mahkemeye çıkarılmak üzere tutuklanmışken.. hala ama hala sessizliğini nasıl koruyor merak ediyorum.. neden!! neden!!