25.1.09

Federer, Roddick, Safina..



turnuvanın başından beri izlemek isteyipte izleyemediğim iki kişi kaldı.. biri safina diğeri murray.. yalnız izlediğim maçlarda çok güzel mücadeleler oluyor genelde.. bugün roger federer tam anlamıyla 3 muhteşem set oynadı ve bende o üç setide izleyebildim.. evet yine uykudan kalktığımda bir maç vardı ve o maçta skor setlerde 2-0 berdish lehineydi ve 3. sette skor 3-3 tü.. roger sanki benim televizyonu açmamı bekliyormuş.. ben senede birkaç kez olabilecek bir hadiseyi aynı gün içinde iki kez izledim.. evet roger federer 3. ve 4. setlerin sonunda sevinçten çığlık attı.. yani bunu gerçekten çok az yapıyor ve aynı gün içinde iki kez yapınca gerçekten şaşırttı beni.. izlemediğim kısımların hakkında yorum yapamam ama bu roger denen kardeşimiz gerçekten canı istediğinde muhteşem tenis ortaya koyuyor.. berdish bugüne kadar izlemediğim bir oyuncuydu ama kaybettiği 3 seti seyretmeme rağmen gerçekten etkileyici bir oyun ortaya koydu.. ama karşısında federer olduğu için yapacak fazla bir şeyide kalmadı.. berdishi ileride bu seviyelerde daha çok görebileceğimizi düşünüyorum..

özetlerini izlediğim bir diğer maçta ise bayanlarda grandslam zaferi olmadan 1 numaraya yükselen jankovic, italyan bartoliye kaybetti ve umarım tahminim olurda safina turnuvayı kazanırsa 1 numarayı safinaya bırakır.. safinadan bahsetmişken cornet ye karşı maç sayısını çevirip maçı zorlanarakta olsa kazanmış, malesef seyredemedim..

erkeklerde ise roddick 3 sette robredoyu, djokovic ise 4 sette baghdatisi geçti.. roddickin, servis atmadan önce topu sayısız kere sektirerek hem rakibinin hemde izleyenlerin sinirlerini bozmasıyla ünlü djokovici elemesini istiyorum ve bekliyorum.. djokovicin yarı finali görmesini istemiyorum.. go roddick..

Jelena Dokic..



bugünlerde gerçek bir tenis yıldızının geriye dönüşüne tanıklık ediyoruz eurosport sayesinde.. bugünkü maçta ilk oyundan itibaren geçen turlardaki kadar stresli olmadığını gördüm.. bu yüzünden anlaşılıyordu.. bu rahatlık onun konsantrasyonunuda biraz etkilemiş bana kalırsa.. yanlız oyun ilerledikçe konsantrasyonunu geri kazanmasına rağmen stres konusunda rahattı.. kleybanova ise gerçekten cüssesinden beklenmeyecek kıvrak vuruşlar gerçekleştiriyor.. onun bence en büyük eksikliği servis attığı oyunlarda avantaj sağlayamaması.. benim seyrettiğim 2 maçında da rakipleri etkili servis kullanamadı.. o yüzden birçok kez servis kırdı.. daha iyi seviyelere gelmek için servisini mutlaka güçlendirmeli.. dokice gelirsek, maçtan sonraki röportajında da söylediği gibi kendiside bu kadar yükseleceğini düşünmediğini itiraf etti.. yalnız daha önceki maçlarından daha iyivuruşlar yaptı bugün yalnız uzun süredir bu seviyelerde oynamadığı için özellikle servislerinde büyük düşüş var ve aşırı derecede çift hata yapıyor.. 3. sette durum 6-5 iken bir topa vurduktan sonra sol bileği bayaa bir şekilde burkuldu, o an < eyvahhh > dedim.. gerçekten muhteşem bir performans sergilediği için eğer o pozisyonda sakatlansaydı çok üzücü olurdu.. umarım o pozisyonda diğer turları engelleyecek bir sakatlık oluşmamıştır..



resimler orjinal siteden..