22.3.09

ARKAS, CEV CHALENGE CUP ŞAMPİYONU..

teşekkürler ve tebrikler ARKAS..



Arkas mükemmel bir mücadele ile hem izmire hem de türkiyeye erkekler voleybolda ilk avrupa kupasını kazandırdı.. orda bulunduğum için çok gurur duydum arkaslı oyuncuların mücadeleleriyle.. fazla bişey söylemeye gerek yok ama kaptan gökhan, hüseyin koç ve ahmet toçoğlu yabancı oyuncuların kendilerine destek vermesiyle muhteşem performanslar sergilediler.. yalnız hoca gruzskayı arka alana geçtiği pozisyonların hepsinde bülentle değiştirseydi, galibiyet daha kolay gelebilirdi.. ama suela, duerden ve gruzska yine de en kritik anlarda önemli katkılar sağlayıp özellikle salondakilere çok güzel anlar yaşattılar..



kaptan gökhan öner, oyunun bütününde ağırlığını hissettirdi, özellikle 4. setti sanırım arka arkaya 2 blok yaptı ki.. o seti o bloklar getirdi denebilir..

hüseyin koç, takımı çok güzel yönetti ama suela ve duerdeni bir kaç kez yüksek bloğun bulunduğu noktalara yönlendirmesiydi bugün onun için mükemmel geçmesini engelleyen

ahmet toçoğlu, tam bir cengaver gibiydi görevini eksiksiz yaptı, takımın ciğeri gibiydi herkesi ateşledi..

nuri şahin, bence en iyi libero oydu ama 2. olan takımdan bir kişiye ödül vermek istediler galiba o yüzden hakkı yendi diye düşünüyorum.. özellikle ilk gün mükemmeldi..

bülent kandemir, nuriden önceki libero olarak oyunun sıkıştığı anlarda gruzskanın yerine girerek arka alanda önemli işler yaptı.. şampiyonluğa önemli bir destek verdi..

piotr gruzska, özellikle kaybettiğimiz iki setteki inanılmaz kötü oyunuyla bana, hemşerilerine torpil geçiyor izlenimi uyandırsada sadece son sette etkili olarak affettirdi kendini.. yalnız o boyla daha iyi blok yapmasını beklerdim, ayrıca smaçlarında bloğa çok fazla takıldı genel olarak..

pedro suela, ilk gün vasat oynamıştı ama dünkü oyunuyla gerçekten salondaki mest etti, özellikle aldığı sayılardan sonraki hırsıyla seyircileride havaya soktu..

MVP, paul duerden, eğer son sete ağırlığını koymasaydı da mvp ödülünü alabilirdi, ama son sete resmen ağırlığını koydu ve muhteşem bir oyun ortaya koyarak maçı ve kupayı arkasa ve izmire kazandırdı..



arkasın tesisleri ve altyapıya verdiği önem avrupadan sürekli takip ediliyor.. ve bu maçtan sonraki yöneticilerin açıklamaları da herşeyi açıklıyor sanırım.. hepsi bir ağızdan '' her şey hayal etmekle başlar '' diyerek bu klubü kurdukları günden beri sürekli ilerleyen hedefler kurduklarını belirterek bundan sonraki hedefin şampiyonlar ligi olduğunu belirttiler..

bir kaç sene içersinde avrupa şampiyonlar ligi şampiyonluğunuda halkapınar salonunda kazanmak isteriz..

ayrıca efes kızlarını anmadan geçmeyeyim.. gerçekten çok güzellerdi hepsi ama özellikle çift el parendeler atan vardı ki, en mükemmeli oydu.. organizasyona çok güzel renk kattılar..



organizasyondaki tek eksik veya yanlış diyelim, salonda çığırtkan olarak bulunan zat, hakan doğanay ve o müzikleri kim çalıyorsa o kişinin dışında mükemmele yakındı... hakan doğanay rakibin her servis atışında önceki tavırları ve bağırmasıyla salondaki herkesin beynini .ikti resmen.. zaten hiç sevmezdim ama bu hafta sonu nefret ettirdi kendinden.. bu gürültülerden dolayı organizasyon komitesi mutlaka bir ceza verecektir bence.. ayrıca son sette abartarak rakip oyuncu servis atana kadar cezanın fark var şarkısını sürekli başlatıp kapattı.. o da çok gereksizdi..

benim şahsi düşüncem salonda mutlaka seyirciyi yönlendiren bir kişinin olması gerektiğiydi ama bu kişi hakan doğanay yerine başka biri olsa seyircilere bu uyarıları daha nazik yapsa daha etkili olabilirdi.. seyircilere resmen emirler vermek kimin aklına geldiyse allah ona akıl fikir versin.. böyle olunca seyirciler fazla katılmadılar, ben de hiç katılmadım mesela o sırada hakan doğanaya küfür etmekle meşguldüm..



ama bu konuda böyle bir uygulamaya girişmiş olmalarının sebebide göztepe veya karşıyaka gibi taraftar kitlesine sahip olmamaları olabilir.. aslında göztepeyle voleybol şubesinin yönetimi konusunda bir anlaşma yapsalar bu şekilde bir sıkıntı olmazdı sanırım.. ksk amatör branşlarında yaptığı sponsorluk paralarını futbolda kullandığı için onu örnek vermiyorum..