19.1.09

Ronnie '' the rocket '' O'Sullivan



buradaki ilk snooker yazısının the rocket ile olması kaçınılmazdı zaten.. evet geçen sezon ara verdiği masters zaferlerine bir yenisini ekleyerek 4. masters zaferini aldı ronnie.. dışarıda olduğum için ancak 11. frame den itibaren izlediğimi ve maçın o sırada 5-5 olduğunu da belirteyim.. benim izlemeye başladığım ilk iki oyunu selby aldı.. daha sonra ronnie bir oyun daha aldı.. sonra oyunu 8-7 ye getirdi üst üste 3 oyun alarak..selby 8-8 yapsa da son iki oyunda yaptığı hatalarla finali the rocket e teslim etti.. selby ve ronnie alışılmışın dışında birbirlerinin ne kadar iyi olduklarının bilincinde olmarından kaynaklanan hatalarla birbirlerine sürekli frame verme yarışı içindeydiler..neyse oyunun kırılma noktası sondan ikinci oyun olabilir şimdi tam hatırlayamıyorum.. selby alttaki kısa banda çok yakın iki kırmızı toptan açık olana sırtlı vurarak beyaz topu siyah için pozisyon alacak konuma getirmeyi istedi.. ancak bu atıştan önce yaklaşık olarak 3 dk. boyunca topun üstüne 4 kez gelmesine rağmen atış yapmadı ve ancak 5. de atış yaptı ve o gerilimle istediği atışı yapamadı.. bu pozisyonda hakemin selby yi uyarması gerekirdi.. ( bu arada benim izlemediğim bölümde spikerin söylediğine göre ronnie de birkez atış için 3 dk. dan fazla beklemiş, görmediğim için inanmak zor geldi bana ama..) bu pozisyonda ekrana ronnie nin yüzü geldiğinde maçı alcağını zaten hissettirdi bize.. selby en teknik snooker oyuncularının başında gelmesine rağmen malesef ben onun oyunundan zevk alamıyorum.. ronnie yi bu zaferden dolayı kutlarken bize hep güzel maçlar izletmesini diliyorum..

ayrıca turnuva başlamadan önce ronnie verdiği bir röportajda snooker oyununun artık eskisi gibi zevk vermediğini ve federasyonun bu konuda önlemler almasını istemişti.. yani şu anda oynayan oyuncular arasında bana ronnie dışında sadece neil robertson ve allister carter heyecan veriyor..onlardan sonra ise shaun murphy ve john higgins.. çoğunluk olarak kalan oyuncuların özellikleri ise oyunun teknik kısmını daha iyi yapan oyuncular olmaları ve genellikle pot girişimine ya çok net olduğunda ya da zorda kaldıklarında başvurmaları.. bunların arasından belki stephen maguire ayrılabilir ama özelikle selby, fu, day, dinhui, perry, dott, doherty gibi izlerken bu oyundan sıkılmanızı sağlayan oyuncular daha fazla.. hatta bir de peter ebdon varki.. allah düşmanımın başına onun maçını izlemeyi nasip etmesin yani o kadar..

bu kadar snooker yazıp gelmiş geçmiş en teknik oyuncu olarak adlandırılan stephen hendry den bahsetmezsek olmaz sanırım.. hendry kariyerinin sonlarına yaklaştığı belli eden performanslar ortaya koyuyor son 1-2 senedir ama yine de ukarıda bahsettiğim ikinci gruba dahil etmeyi kariyerine yakıştıramadım hendry nin..

takip edenler biliyordur zaten ama hendry snooker oyununun en teknik oyuncusu, ronnie ise en yetenekli oyuncusu.. yeni gelişen oyuncuların gençliklerinden dolayı ronnie yi örnek almarını bekliyordum ben ama, malesef onlar hendry yi örnek almışlar ama o tekniğin yanına yaklaşmak kolay olmadığı için kötü örnek olarak görünüyorlar..

ayrıca not olarak belitmek istediğim bir olay da ronnie en hızlı 147 yapan oyuncu.. bu performansı da burdan izleyebilirsiniz..

( 147 : bir oyuncunun tek ıstaka ile yapabileceği en yüksek sayı..)