29.1.09

Yükselme grubundaki ilk galibiyet..




australia opena feda ettiğim, kendi sahamızdaki ilk karşılaşmada uzatma dakikalarında da olsa galibiyet almamız beni oldukça sevindirdi.. geçen haftaki 3-0 lık mağlubiyet dolayısıyla oldukça umutsuzluğa kapılsamda, forumlarda taraftarların mücadeleyi övmeleri sonucu beklemek en güzel şey diye düşündüm.. yeni takım ve yeni hoca olunca belki biraz daha sabretmemiz gerekecek ama bugün gördüğüm bir skor bu grubun nasıl bir grup olduğu konusunda kafamı karıştırdı.. geçen hafta bizi üçleyen maraş tepecik deplasmanında 5-2 mağlup olmuş.. bize karşı haksız bir penaltıyla öne geçip farkı arttırmışlar geçen hafta.. bu hafta belkide onların başına öyle bişey gelmiştir bilemiyorum ama gerçekten tuhaf bir sonuç..

Federer Nadalı beklemeye başladı..



erkeklerde yarı finalin ilk ayağı bugün belli oldu.. federer maçtan önceki ifadeleri ile gerçekten olgunluğun nasıl birşey olduğunu gösterdi.. roddick için kendi jenereasyonun en yetenekli isimlerinden olduğunu ve son zamanlarda tenisine yeni şeyler katarak güçlendiğinden.. ayrıca yeniden üst seviye tenis oynamaya başladığını belirterek onu takdir ettiğini belirtti..
gerçekten bugün ilk set dışında sahadaki mücadele müthişti.. roddick harika oynadığı ikinci ve üçüncü setlerde durum 5-5 iken kendi servisini kırdırarak federerin ekmeğine yağ sürdü resmen.. eğer o servislerde hata yapmayıp setleri tie-breake götürebilseydi.. setler ve belki maç için şanslı olabilirdi.. ama karşısındaki federer çeyrek finalde bıraktığı yerden devam ediyordu.. iki maçın genel farklılığı bence roddickin servis avantajı sebebiyle setlerin daha uzun sürmesi olarak değerlendirilebilir.. roddick yeni koçuyla yaptığı çalışmaların karşılığını kısa süre de ancak bu kadar alabildi.. bundan sonra daha üst düzey maçlar izleyeceğimizi düşünüyorum roddickten.. federer ise bu maçta özellikle forhandleriyle farkı yarattı ve sürekli geliştirdiği backhandleriyle nadalın ona karşı uyguladığı taktiği çözmek için ne kadar uğraştığını bize gösterdi.. evet final bize gerçek bir tenis ziyafeti sunacak o belli oldu..

Bayanlarda finalin adı: Safina - Serena..




yarı finallerde bayanlarda izleyebildiğim karşılaşmada benim şampiyonluk favorim safşina vatandaşı zvonarevayı ikinci sette zorlanmasına rağmen geçerek finale yükseldi.. maçın ilk setinde zvonareva kötü oynadı.. safinanın yaptığı bazı hataları değerlendiremedi ve setin insiyatifini safina bırakarak kaybetti.. ikinci sette daha dengeli oyunlar oynamalarına rağmen safinanın seti kaybetmeyip maçı alacağı konusunda şüphe duymadım.. safina hatalarına rağmen finale yükseldi ama finalde daha dengeli oynayacağını düşünüyorum..

diğer yarı finalde ise serena williams dementievayı rahat geçerek finalde yer almayı haketmiş.. izleyemediğim için yorum yapmak zor ama dementievayı çok beğendiğim halde grandslam turnuvalarında çeyrek veya yarı final seviyelerinde sürekli tıkandığını yazmıştım daha önce.. beni yanıltmasını çok isterdim özellikle williams kardeşlerden birini eleyerek beni daha da mutlu edebilirdi ama yine olmadı.. bu eşiği geçebilse 1 numaraya yükselme şansı olacak bir raket aslında.. umarım finalde vatandaşı safina onun yapamadığını yaparak williamsı yenerek hem şampiyon olur hemde 1 numaraya yükselir..