7.2.10

çamur deryasında kaybolan puanlar.. göztepe 0-0 isk. dç


öncelikle bu maçı oynatan hakemin ve federasyonun hangi mantık sınırları içerisinde olduğunu anlamak özel bir yetenek gerektiriyor sanırım ve bende de o yetenekten yok, çünkü bana söylenecek hiçbirşey bu sahada maç oynanması konusunda yeterli gelmez..




bu sene yukarıdaki resimdekine benzer bir zeminde bjk bursa maçı oynanmıştı ve federasyon ve maçın hakemi ulusal basında çok fazla eleştrilmişti o gün için.. ama bu maç için yerel basından bile bir eleştri olmaz maalesef.. çünkü yerel basın göztepe aleyhine yayın yapmak için söz kesmiş durumda.. istisnasız hepsi göztepe ile ilgili olumlu birşey yazmamak konusunda çok kararlı ve de eğer olumlu birşey yazacaklarsa haberin içine mutlaka bir kötü yorum eklemeyi marifet sanıyorlar.. evet bugünkü hakem tam bir rezalete imza attı.. tahminim maçı yarına ertelese izmirin diğer iki takımının ( takımların isimlerini zikretme ihtiyacı duymuyorum) maçı olduğu için emniyet sorun çıkacağı endişesi ile izin vermemiştir gibi bir mantık güttülersede, bari salı gününe erteleselerdi.. hakem balıkesir bölgesindenmiş, yani maçı salı gününe ertelese bile o gün balıkesirden izmire gelmek onunn için sorun teşkil etmemeliydi.. ayrıca bu maçı bu koşullarda oynatan hakemin bana göre yatacak yerin yoktur!! 

neyse maça dönersek bugünkü mücadele ile çok umutlandım.. artık b mücadelenin sebei kapalı tribünün bu havada neredeyse full olmasımıydı yoksa imam altınbaşın maçta olmasımıydı ya da bu takım bundan sonra sürekli böyle oynayacak ta o mücadelenin ilk perdesimiydi tam bilmiyorum ama bu takım bu şekilde her maç mücadele etsin biz onları bağrımıza basarız.. 

yeni transferlere göz dikersek eğer; uğur ve m.berge çok çok iyiydi.. çok koştular çok mücadele ettiler, topları olumlu kullanmaya çalıştılar.. ancak burhan o kadar iyi oynadı ki, kendisine gelen bütün hava toplarına mutlaka müdahele etti ve çoğunluğunu olumlu indirdi.. hüseyin yarmasının bir sezonda indiremediği kadar topu bir maçta indirdi.. bugün zemin müsait olsaydı o topların ne şekilde pozisyonlara dönüşeceğini düşünüyorumda rahat bir galibiyet almamız içten bile değildi.. yeni gelenlerden bir tek emirhan vasattı.. tahminim zemin zorladı onu, o yüzden biraz daha güçlenmesi gerekir.. ilhan oynadığı bölümlerde arkadaşlarını yönlendirmeye çalıştı ve bunda da başarılı olduğu izlenimin verdi..  savunmada mehmet yılmaz ise hiç hatasız oynadı ve oldukça güven verdi.. burakla da uyum sağlamış görünüyor..

bunların dışında hasan aydınlı tahmin ettiğimizden kat kat fazla mücadele etti ve sürekli pozisyonların içinde oldu.. bu oyunu sürekli hale getirmesi hem onun hem de takımımızın bir seviye üste çıkması demek.. hadi be hasan hep böyle.. ferhatı söylemeye gerek yok zaten, onun mücadele etmediği maç sayısı senede 2 yi geçmez.. bulutta sol kanatta bu sezonki en etkili mücadelesini ortaya koydu, tabii bunda kaptanlık pazubandınında etkisi var sanırım.. umarım gelecek haftalarda yeniler ve eskiler arasında uyum sorunu kalmaz ve seri galibiyetler almaya başlarız.. 


önemle hatırlatmak istediğim şey ise hakemlerin zaman geçirmek isteyen oyunculara bugünkü gibi müsade etmemesi gerektiğidir.. yani hem itiraz eden oyuncularımıza saatini gösterip hemde 6 oyuncu değişikliğine rağmen maçı sadece 3 dk. uzatmak ne kadar adil, hakemlerimizin bunu kafalarında tartmaları gerekir.. bugün için söylersek uzatmalar 3 değil 13 dk. olsa bu zeminde bişey olmazdı.. zaten maçta sadece 1 pozisyon vardı ve o pozisyonda da burhanın kafası direkte patladı..




herşeye rağmen bu yolun sonu açık görünüyor.. rakiplerimizin maçlarında sürekli beraberlik ağırlıklı sonuçlar alınması beni gelecek için çok umutlandırdı ve alınacak 2-3 seri galibiyet ile daha sonraki maçlar için rakiplerin bize karşı daha temkinli çıkmalarını sağlayacaktır.. hadi bakalım bekle bizi tff 1. lig.. 1 seneliğine misafirliğe geliyoruz..