21.1.09

Australia Open 2009..



öncelikle saatlari, america open ı düşünürsek bize daha çok uyan australia open sabahları uyandığımda izlediğim güzel bir organizsayon oluyor benim için.. ayrıca dokicte benim beklediğimden iyi döndü sayılır..



konuya direk olarak favorilerimden başlamak istiyorum.. erkeklerde nadal eğer tsongaya takılmazsa bence 1 numaralı favori.. federer ise ilk maçında kendini fazla sıkmadığı için zorlandı ama federerle beraber djokovicin yolu yarı finale kadar, nadal murray ve tsongaya göre daha temiz görünüyor.. bu üçlüden de nadal biraz daha rahat çıkacaktır yarı finale.. murray ve djokovici izleyemedim daha.. yalnız özellikle murray bahis şirketlerine göre nadaldan daha favori görünüyor..
gönlümden geçen eğer sakatlık sorunu yaşamazsa joe wilfried tsonganın kazanması.. eğer finale çıkarsa çeyrek finalde murray, yarı finalde ise nadalı geçmesi gerekiyor.. bu da geçen sene olduğu gibi diğer gruptan gelen federer veya djokovicin işne gelebilir.. gerçekten zevkli maçlar izlemeye başladığımız turnuvada ilerleyen günlerle beraber temponun artacağını ve tenise doyacağımızı düşünüyorum.



bayanlarda ise bayanlarda ise 1 nolu seribaşı jankovicin bu turnuvayı kazanacağını düşünmüyorum.. williams kardeşlerin güç farkı özellikle sert kortlarda daha etkili oluyor.. geçen senenin galibi ana ivanovic ise geçen seneki kadar formda olmasa da son 6 ay da yaşadığı düşüşten bir nebze kurtulmuş gibi oynadı.. avustralya adına tekrar kortlara dönen dokic ise bugün güzelliğiyle beni etkileyen anna chakvetadze yi yenerken oldukça zorlandı.. dokic bir sonraki turda wozniackiye elenir bence.. williams kardeşlerin de tenisinden zevk alamıyorum ben.. dementieva katıldığı son 2 turnuvayı kazandı ama büyük turnuvalarda sona gelinirken oldukça zorlanıyor.. geldik benim turnuvadaki favorime.. evet dinara safina bence turnuvanın favorisi.. ama passing shot ta gördüğüm resmi benim aklıma soru işaretleri getirmedi de değil.. evet gerçekten fit görünüyor ama geçen seneki haline göre bir hayli zayıflamış, eğer bu gücüne ters bir etki yapmazsa, bu seneki ilk grandslami safinanın almasını bekliyorum..

Taraftar Sosyal Anketi

öncelikle bence amacına ulaşamayacağınıda düşünsemde futbolla ilgilenen herkesin cevaplamasını düşündüğüm ve taraftar olarak yaşadığı sorunları aktaracağı bir ortam olarak kullanacağı bir anket..buradan cevaplayabilirsiniz..