4.12.09

Yeniden alsancaktayız...

Tff kulübümüzün yaptığı başvururyu yeniden değerlendirerek yarınki akhisar bld. maçını alsancak stadına almış.. bu federasyonun çok uzun süredir GÖZTEPEmiz lehine aldığı ilk karar.. uzun süredir ilk defa oynayacağımız alsancak stadını iş günü olması ve yağış yağması beklendiğinden dolayı tam dolduracağımızı düşünmüyorum ama orda kaç kişi olursak olalım akhisarlı topçular neye uğradıklarını şaşıracaklar.. inanılmaz bir destek olacak.. boğacağız orda akhisarlı oyuncuları.. bu şekilde bir seyirciye oynamaya alışık olmamalarının bize avantaj getireceğini düşünüyorum..

hadi be çocuklar.. yarın elinizden gelenden daha fazlasını koyun sahaya.. şu son 4 maçta bize layık olun.. bugüne kadar çektirdiğiniz azapları affedelim.. yarın sizi oynatacağız.. zorla oynatacağız.. oynamazsanız zaten utancınızdan sokağa çıkamazsınız..

erol hoca hüseyini oynatmasın yarın.. eğer oyun zora girerse son 15 dk. alsın oyuna daha fazla oynatmasın..

Yalıdan ürkmeze bildiri..

Saygıdeğer Basın Mensupları,


Göztepe YALI Derneği tarafından düzenlenen bu basın bilgilendirme toplantısına katıldığınız için teşekkür ederiz.

İzmir Atatürk Stadı’nda oynadığımız Alanyaspor maçında yaşananlar ile ilgili bilgilendirme yapmak için sizleri buraya davet ettik.

Alanyaspor maçı öncesi Göztepe taraftar dernekleri bir araya gelip sessiz protesto kararı almıştır. Maç içinde 90 dakika boyunca tribünde sessizlik olması ve baskı yaratılmadan futbolcularımızdan galibiyet istenmesi kararlaştırılmıştır. Kapalı tribünde 50 metrelik “SUSUYORSAK ARMAYA OLAN AŞKIMIZDANDIR” pankartının maçın 10. dakikasında açılması kararı alınmıştır.








Maç başlamış ve 5. dakika oynanırken kendi deyişiyle 6 senedir maçlarımıza teşrif etmeyen Levent Ürkmez’in şeref tribününde olduğu fark edilmiştir. O anda yapılacak olan bir protesto alınan kararı bozacağından ve 5 dakika sonra pankart açılıp kısa süreli açık kalacağından bu protestoyu bozmamak için Levent Ürkmez ile ilgili protestonun 2. yarıya bırakılmasına karar verilmiştir. Yani kendilerinin dediği gibi önceden haber alınıp “Güzelyalı’da” organize edilmiş bir olay yoktur. İkinci yarı başladığında ilk 3 dakika kendisi şeref tribününe gelmemiş ve gelmesi ile birlikte protesto başlamış ve tribünün her yerinden hatta kapalı tribünün solunda ailelerin olduğu yerden bile yükselmiştir. Öncelikle sadece kendisinin stadı terk etmesi yönünde olan protesto, stadı terk etmek yerine tribüne dönüp gülmesi ile birlikte sertliğini artırmış ve en sonunda kısa süreli küfürlü hale gelmiştir. Bu küfürlü kısımlarda başta derneğimiz yöneticileri olmak üzere tribünde liderlik sıfatındaki arkadaşlarımız küfürü engellemek için gerekli çabaları göstermiş ve kısa sürede küfürlü tezahurat kesilmiştir. Ardından yeniden çıkmamakta diretmesi ile tribünün çok büyük kısımından yükselen küfürlü tezahurata engel olmak bizler içinde zor olmuştur. Yapılan protestonun çok yerinde olduğunu belirtirken, olayın kendisinden gelen tahrike rağmen küfürlü hale dönüşmesi kesinlikle tasvip etmediğimiz bir olaydır.


Gelelim Levent Ürkmez’e gösterilen bu tepkinin nedenlerini madde madde açıklamaya..


1. 20 küsür senedir Göztepe için hizmet verdiğini açıklayan Levent Ürkmez, bu kadar sürede neden Göztepe’mize tek bir dikili ağaç kazandırmamıştır.
2. Göztepe tarihinin en kötü dönemlerini yaşamasına sebep olan “İskender Tuğsuz” olayında, İskender Tuğsuz’a bu yetkileri elleriyle kim vermiştir. Taraftarın önüne işte Göztepe’yi yükseltecek kişi diye kim çıkartmıştır.
3. Sayısız defa ben sıkıldım, ben bıktım, ben küstüm deyip çekilen ama sonradan kopamıyorum diye yeniden ortaya çıkmasının sebepleri nelerdir.
4. Göztepe tarihinde hem bir başlangıç hemde bir sona gidiş olan şirketleşme döneminde kulübü Yeni Asır’a verirken , batma durumunu düşünüp, Göztepe’mizi koruyacak maddeleri neden sözleşmeye, protokole koymamıştır. Bu kadar basit bir hata, Levent İzolasyon’u koskoca BTM’ye çeviren ve bunu müthiş çabalarıyla emek vererek yapan bir iş adamının yapacağı bir hata mıdır.
5. İzmir’de sayısız stad projesi varken neden hiçbir tanesinde Göztepe için bir proje ismi geçmemektedir.
6. İZVAK ne iş yaramaktadır. İZVAK başkanı olarak başta çok sevdiği ve kopamadığı Göztepe’si olmak üzere İzmir futboluna ne gibi bir katkısı olmuştur.
7. İZVAK demişken, amatöre düştüğümüz sezon sitesinden çok sevdiği Göztepe’sinin logosunun kalkması için yaptığı açıklama “Amatör takımları dahil edemiyoruz” şeklindeyken, ne olmuştur da Altınbaş şirketi TMSF’den aldıktan sonra amatördeki Göztepe’nin logosu İZVAK’ın sitesine eklenmiştir.
8. Balpa’da yapılan kongrede, taraftar büyük umutlarla insanları karşısına alıp Kurtuluş Platformu denen oluşuma güvenmişken, daha oylama başlamadan kaçıp gitmek ve Göztepe Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinden istifa etmesi nasıl açıklanabilir.
9. 6 senedir Göztepe maçlarına gelmemek hangi sevgiyle açıklanabilir. Hele ki bu maçlardan bir tanesinde Göztepe amatöre düşmeme mücadelesi verirken, aynı gün ve aynı saatte saygıdeğer İTO başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte Altay maçına gitmesi nasıl bir Göztepe sevgisine işaret etmektedir.
10. TMSF’de şirket ile ilgili ihale öncesi yapılan basın toplantısında, insanların maddiyat ile ilgili endişelerine “Siz o konuyu merak etmeyin manevi destek verin yeter” deyip, oraya giden 5 otobüs dolusu taraftara çok sevdiği Göztepe’si için bir daire parası değer biçmesini nasıl açıklayacaktır.
11. 2001-2002 sezonunda Ali Sami Yen Stadyumu’nda Galatasaray ile oynayacağımız deplasman maçı için İzmir’den giden 2 otobüs taraftar maça sokulmayıp 3 saat şehir turu sonunda camları kırık otobüslere bindirilip geri gönderildiğinde, teröristlik yapanlar sonuçlarına katlanır açıklamasını hangi başkanlık sıfatı içinde açıklayabilir.
12.. Başkanını ve yönetimini beğenmediği için, kulübe gelir olmasın düşüncesi ile İzmir’in diğer takımlarına piyangolar düzenlerken amatör ligte yer alan Göztepe’ye düzenlenmemesinin mantıklı açıklaması nedir.
13. TMSF tarafından yapılan ihaleye 5 otobüs taraftar kendisinin başında olduğu oluşumu manen desteklediğini göstermek için giderken kendisi neden lütfedip gelmemiştir.
14. Gelecek olan insanlara sırf kalabalık olsun diye otobüslerin parasını ben vereceğim demesine rağmen Göztepe’ye tesis kazandırmak için büyük zorluklarla toplanan bir paradan kaynak aktarılmak zorunda bırakılması verdiği sözleri tutma konusunda ne kadar gerçekçi olduğunu göstermemiş midir.
15. 23 Kasım 2009 tarihli Milliyet gazetesindeki röportajında artık İzmir sporu için yapacağı katkıların sona erdiğini ve misyonunu tamamladığını, bundan sonra hiçbir şekilde işin içinde olmayacağını açıklamasına rağmen, 26 Kasım 2009 tarihli TEB Bonus İzmirim Kart tanıtımında bir kez daha fotoğraf karelerinde yer alması hangi reklamcılık anlayışına sığmaktadır.


Levent Ürkmez, Alanyaspor maçında kendisine yapılan protestodan sonra çok şaşırdığını, bu işin Güzelyalıda organize edildiğini ve kamuoyunun kendisine sahip çıkmadığını deklare etmiştir. İzmir Emniyeti malum olaylardan sonra görüntüler ile 3 bin kişi içinden 14 kişiyi çekip para cezası ile cezalandırmıştır. Bunların içinde tribunun her kesimi tarafından sevilen ve sayılan insanların yanı sıra Göztepe YALI Derneği başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizde yer almıştır.3 bin kişinin ettiği küfürün faturasının 14 kişiye kesilmesi ile birlikte rahat uyuyabileceğini düşündüğümüz Levent Ürkmez’den, söyleye söyleye dilinde tüy bitirdiği 20 küsür senelik Göztepe tarihindeki hizmetlerini aynı bizim gibi cesurca madde madde açıklamasını bekliyoruz.


Son bir not olarak ta şunu eklemek istiyoruz ki; tribünlerdeki tepkimiz sadece Levent Ürkmez'e yönelik değil bizi, düşüşümüzde yalnız bırakan ve maddi anlamda güçlendikten sonra bir anda Göztepe'li kesilen tüm İzmir'li yöneticilere olacaktır. Onlarda maçlarımıza geldiklerinde benzer tepkilerle karşılaşacaktır. Ve bir kez daha bu tepkinin küfürsüz olması için yine Göztepe YALI Derneği yöneticileri ve tribündeki lider arkadaşlarımız ellerinden geleni yapacaktır.


Kamuoyu şunu unutmasın ki Göztepe taraftarları olarak Levent Ürkmez ve benzeri kişiler gibi güçlü lobilerimiz yoktur ancak kulübümüze yapılan haksızlıkları unutmayacak kadar güçlü hafızamız ve bunların hesabını korkmadan soracak yüreğimiz vardır.


Saygılar,
Göztepe YALI Derneği
Yönetim Kurulu



bu bildiriyi hazırlayan herkese teşekkürler..