18.6.09

Efes şampiyon!!!

Seride oynanan oyundan ve ergin atamanın yaptığı serzenişten kıl kaparak çok çok büyük bir gerilime doğru ortamı sürükleyen fb yöneticileri ve ceza vermekten korkan federasyon ve başkanına söyleyecek birşey yok artık.. azizsilin eğer maçın sonunda oluşan olayları durduracak gücün yoksa provakatör yöneticilerini o kadar konuşturmayacaktın.. hele sahaya dalıp oyunculara saldıran beyinsizler, neyi amçlıyordunuz orda gerçekten anlamak istiyorum.. seyircisi olmayan bir takıma bile bu kadar nefret beslemenizi sağlayan nedir cidden merak ediyorum.. efesin gerçekten kulüp takımı mantığında seyircisi ne kadardır sizce.. evet maçlarına gidip destekleyen insanlar var ama onların önceliği zannedersem basketbol ve spor sevgisidir..

bunu nereden düşünüyorum; arkasın muhteşem zaferinde yazmıştım, o gün ksk mavişehir arenayı dolduran kişiler sadece voleybol izlemeye gelmişti.. o gün orda kskli, göztepeli, altaylı, bjkli, gsli, fbli başta olmak üzere birçok karmaşık insan profili vardı ama o günkü amaç güzel bir ortamda bir izmir ve türk takımının ilk defa avrupada kupa kazanmasına destek ve tanık olmaktı.. ve orda kimse kendi takımını düşünmüyordu..

konuya dönersek eğer müessese takımı küçük bir şehir veya ilçede değilse onu destekleyen kişiler sporu ve o spor dalını sevdiklerinden destek verirler.. tabii o takımda başarılı ve uzun süreli ise efes gibi, bu destek biraz daha ileri boyuta taşınabilir ama hiç bir zaman bir kulüp takımı düzeyine gelmez.. tabii bu durum müessese kulüplerinin yöneticilerinin bazen işine gelirken bazende destek yeterli olmadığında üzülmelerine sebep olur.. ama bu destekleyen grup hiç bir zaman, belli bir geleneği olan takımların taraftarı gibi taşlı sopalı bıçaklı satırlı kavgalara ve olaylara karışmazlar.. bu takımların yöneticileri hakem hatalarıyla puan veya maç kaybettiklerini düşündüklerinde hiç bir zaman seyircimizi zapt etmek zor oluyor bir daha ki maçta olayların önüne geçemeyebiliriz gibi.. veya daha da vahimi son olarak mahmut uslunun 4. maçın sonundaki demeci gibi kandi sahamızda maç kaybediyoruz ne seyircimiz ne de yöneticilerimiz hiç bir tepki göstermiyor ama hakemler ve federasyon ayağını denk alsın tarzında bir açıklama yap(a)mıyorlar.. neden çünkü bu tarz sözlerle gaza geliip bir sonraki maçta ortalığı cehenneme çavirebilecek kadar kendinden geçecek bir taraftar grubu arkalarında yok.. ha olsa belki onlarda yapar bilemem.. onların yapacakları en büyük tehdit desteğimizi bitirip şubeyi kapatırız şeklinde bir açıklama yapmak oluyor..

ama aslında üzücü olan ise dün gece yaşananlara hala destek vermeye devam eden fb liler olmasıdır.. hala olayı birkaç taraftarın yaptığı münferit olay kategorisine sokmaya çalışıyorlar.. yani nesi münferit bütün pota arkası ve fb benchi arkası komple indi parkeye.. çevik kuvvet zor kullanarak zor boşalttı sahayı.. birde polise saldıranlar vardı polis onları bile içeri almadı.. ha aldıkları ne oldu derseniz ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmışlar.. oda ayrı bişey.. kimse o olaylara karışan ve sahaya girenleri tespit edelim en az 2-3 yıl bütün sportif müsabakalardan men edelim diye birşey düşünmüyor..

en son azizsilin veya antu.com cephesinden efes pilsen içmeme kampanyası düzenlemeye çağırıyorum ama nasıl yapacaklar oda meçhul.. çünkü, efes türk bira pazarının %70 gibi bir rakamına hakim.. hani zamanında ülker serisinde kaybedince efsane başkanınızın taraftarı ülker almamaya çağırayım mı diye tehdit ettiği bir zamia olduğu için beklenebilir böyle bir davranış..

not: resim koymamayı tercih ediyorum..

not2: fenerasyona önerim ise seneye fb ülkerin bütün iç saha maçları, play-offlarda dahil olamk üzere seyircisiz oynansın.. ama tabii ki böyle bir ceza veremez ama benimki bir hayal..