21.3.09

CEV CHALLENGE CUP FİNAL FOUR . İZMİR MART 2009



avrupa cev challenge cup final fourunda izmirliler organizasyona bengü konseriyle keyifli bir başlangıç yaptı..



arkas ise bugün yunanistanın parkas takımını 3-0 ile geçerek, yarın finalde kupayı almak için resmen bir antreman yaptı.. oyuna hüseyin, ahmet, gruzska, duerden, gökhan, suela ve nuri (L) ile başlayan arkas bu oyuncuların dışında sadece bülenti kullandı.. oyuna gelirsek sadece ilk sette 2. teknik molaya kadar tutuk olan arkas 2. ve 3. setleri oldukça rahat oyunla geçti.. ilk sette 2. moladan çıktıktan sonra oyuna giren bülent uzun boylu gruzska nın yapamadığı arka alan savunması ile oyunda üstünlüğün arkasa geçmesine yardımcı oldu.. 2.ve 3. setleri uzun uzun yazmaya gerek yok aslında, bu setlerde bütün teknik molalara önde giren arkas genelde 2. teknik moladan sonra oyunu koparmış olarak oyuna başladı.. yarınki maç için ciddi olarak antreman yaptı..



diğer maçta ise polanya temsilcisi weigel ile romen tomis takımları ilk 2 sette kıran kırana bir mücadele sergilediler ama bu iki setide polanyalılar 25 - 23 ve 35 - 33 aldı.. ilk sette oyunda fark hiç 3 sayıya bile çıkmadı.. 2. sette ise enfazla 4 oldu fark.. bu iki setin ilginç noktaları 20 li sayılara gelince önde olan weigel üstünlüğü tomise kaptırıp, daha sonra seti aldı.. özellikle 2. set bitmeyecek gibiydi 3.ve 4. seti seyredemedim ama 3. set rahat bir şekilde romenlerin, 4 sette yine rahat bir şekilde polanyalıların olmuş.. yarınki rakibimiz weigel e gelince orta oyuncularından biri (no:9) sakatlanarak son iki sette ve 2. setin sonlarında oynayamadı.. bunun avantaj olup olmadığı ise muamma çünkü yerine giren brezilyalı rafa oldukça etkili oynamış..



bugün yunanlıların seyircisi gelmediği için eksikliği hissedilmedi ama yarın bir avuç polonyalı bizim sesimizi bastırabilir, o da gerçekten enteresan olabilir.. arkasta ise suela ve duerden bugün vasat oyun sergilediler, yarın iyi bir performans gösterirlerse kupanın izmir de kalması zor olmaz.. ayrıca kaptan gökhan ve pasör hüseyinin hakkını yemeyliim bugün ikiside kusursuz oynadı, yarında aynı performansı göstereceklerini düşünüyorum..



Not: baskette tuborg ( troy ) un başına gelen seyircisiz oynama dezavantajı ne yazıkki arkas içinde gerçekten kötü.. halbuki kendileri takım kuracaklarına göztepeye sponsor olsalar hem her maçta seyircileri olur, hemde böyle zamanlarda gelen bir avuç yabancı seyirci salonu inletmez..