17.1.09

Martin Luther King..



bu ismi neredeyse herkes bilir.. amerika da siyahi insanların bugünlerde başkan olmalarını sağlayacak haklarını kazanmalarını sağlayan ve siyahi insanların bu haklarını kazanmalarını başlatan hareketin lideri.. 15 ocak doğumlu olan king, amerikada resmi tatil olan ocak ayının üçüncü pazartesi günü anılıyor.. peki bugün onu niye başlığımıza taşıdık..





nba organizasyonu yıllardan beri bugüne, öğlen saatlerinden itibaren akşama kadar maçları yayınlayarak insanları onlar için tatil günü olan pazartesileri resmen tv. karşısına bağlıyor.. biz de bu sene, geçen sene olduğu gibi ntv,ntvspor ve nba tv sayesinde izleme imkanı bulacağımız maçları, malesef bizim saatlerimiz itibariyle geceye denk gelmesinden dolayı uykusuz kalarak izleyeceğiz.. evet maçlar detroit - memphis maçı hariç iştah açıcı sayılabilir ama en güzel mücadeleye sahip olması beklenen cavs-lakers maçı sabah 05.30 başlayacak.. yani en kötü ihtimalle saati kurup işe gitmeden o maçı izleme şansı var çalışanlar için..

bunlar ntv ve ntv spor maçları..

denver nuggets - houston rockets 21.00 ntvspor
detroit pistons - memphis grizzlies 00.30 ntv
phoenix suns - boston celtics 03.00 ntvspor
los angeles lakers - cleveland cavaliers 05.30 ntvspor

ayrıca nba tv de toronto raptors - atlanta hawks maçı görünüyor ama linklerin birinde saat 21.00 da diğerinde ise saat 02.00 da yayınlanacağı belirtilmiş.. nba resmi sitesine göre ise tsi ile 21.00 de maç..

Not: umarım bu maçlardan herhangi bir tanesini osman sakallıoğluna anlattırmazlar.. ya da öyle bir hata yapacaklarsa bize önceden bildirsinler de bizde o maçı kendi programımızdan çıkaralım..

kısa kollu forma ile eldiven giyilir mi?

bir daha bu kadar uzun bir başlık seçmek zorunda kalmak istemiyorum, diyerek başlayalım.. zamanında amatör olarak da olsa futbol oynamış birisi olarak bu konuda yazmak istedim..

özellikle süper lig takımlarında ve özellikle 3 istanbul takımında olunca çok garibime giden bir uygulama soğuk kış günlerinde kısa kollu forma giyip, eldiven takmak.. hani anadolunun ücra kasabalarından birinde veya herhangi bir amatör küme maçı olsa neyse diyeceğim bir uygulama bu.. yahu kardeşim madem ki soğuktan dolayı ellerini korumak istiyorsun tamam.. peki niye kısa kollu formayla çıkıyosun sahaya.. hadi sen öle çıkıyosun, neyse diyelim takım arkadaşın uzun kollu forma giyiyor ve eldiven takmıyor.. bana bunu hiç bir mantıkla anlatamazsın.. hanginizde bir problem var çözmek zor.. yani bütün takım uzun kollu forma giyerde birkaç oyuncu eldiven giymese normal diyebiliriz.. ama kısa kollu giyenler eldiven giyerken, uzun kollu giyenlerin bir kısmının eldiven giymemesi bana oldukça ilginç geliyor.. ayrıca her türlü olaya kural koymayı seven fifa, uefa ve tff bu çirkin görüntü karşısında hiç bir yaptırım uygulamayı düşünmüyor galiba.. yani formayı şortun içine sokmayı şart koşuyorsun ( bunu herkesin anlamasını beklemiyorum, çünkü formayı şortun içine sokmak bana çok saçma gelen birşey, ayrıca hareket ederken çok az da olsa rahazsız ediyor.. ) da buna hiye ses çıkarmıyorsunuz..

bide zamanında formanın içine giyilen tayt ve atlet benzeri şeylerin formayla aynı renk olması kuralını koyuyorsunuz da bu eldivenlerde niye aynı uygulamayı yapmazsınız.. adam beyaz formayla oynuyor siyah eldiven giyiyor, ya da yeşil formayla oynuyor ama beyaz eldiven giyiyor.. bugüne kadar izleyen kimseyi rahatsız etmemiş demek ki, kimse değinmemiş bu konuya gerçekten ilginç geldi bana..

yurt dışında da vardır mutlaka bu tarz adamlar ama bizim ligimizden aklıma gelen ilk iki isim.. kezman ve sabri..

bunun dışında birde arda turanın başı çektiği beyaz atleti formanın altından gösterme modası varki berduşlar gibi oluyorlar, aman aman..