27.10.09

nöbetçi kaptanın tuhaf açıklamaları..



öncelikle başlığı açayım; kaptan evrenin geçen haftadan sarı kart cezası alması dolayısıyla bu maçta oynamaması üzerine sahaya GÖZTEPE kaptanı olarak çıkan oyuncumuz tayfun.. maç bitimi yaptığı açıklamada, takımdaki bazı arkadaşlarına tribünlerden gelen olumsuz tezahuratlar ve küfürlerden dolayı konsantre olamadıklarını ve morallerinin bozulduğundan dem vurmuş.. ve bu durumu rakip takım oyuncularının kendilerine karşı psikolojik olarak kullandıklarını belirtmiş..

bu açıklamada doğru bir tespit olduğunu kabul etmiyorum.. belki rakip takım oyuncularının hakkında söyledikleri doğru olabilir ama onuda anlatış biçimiyle inandırıcı olmaktan uzak tutmuş.. şimdi tayfun kardeşimize taraftarın tepkisi konusunda özellikle en son maçta katılmam mümkün değil.. son maçta sadece ve sadece hüseyin kartal adındaki çam yarması kılıklı santrafor bozması oyuncumuza tepkiler oldu ve bu tepkileri başlatan anda 29 numaralı oyuncumuz yaklaşık 2 m. olan boyuyla sadece 1-2 m. mesafeden topu boş kaleye kafayla tipleyememesiyle, o dakikaya kadar yaptığı top kayıpları ve kaçırdığı gollerin üstüne tuz basarak olayların fitilini kendi kendine ateşledi.. ve tepki dediği olaylarda sadece 10-15 civarı kişilerden gelen ve birbirinden bağımsız bireysel tepkilerdi ki; bu tepkileri tribünlerdeki insanların bir çoğu bile duymadı.. yani bir oyuncu bugüne kadar oynadığı maçlarda olumlu hareket olarak sadece birkaç kafa topunu doğru bir şekilde arkadaşlarıyla buluşturmuşsa ve bu süreçte ne arkadaşlarına gol pozisyonu hazırlayamaması ne de bir gol atamamasına rağmen, taraftarın büyük bir sabır göstermesine rağmen kendini geliştirememiş ve sahada sadece öylesine dolaşmış ise; taraftarın en sonunda sabrının taşması üzerine bu kadar alınganlık etmeyecek ki, o tepkiler sınırlıydı.. ileride bu şekilde ruhsuz ve takıma zarar vererek oynaması durumunda o taraftarlar tarafından sahadan kovulacaktır.. bunu da hiç bir zaman unutmasın.. hatta kişsel olarak ona tavsiye artık sahay çıkmasın ve devre arasında oynayacak başka bir takım bularak GÖZTEPE formasını giymeyi bırakmasıdır...

en son not olarak ta, takımın sitesinden taraftarın üzerine fazla yüklenilen mesajların yayınlanmasından vazgeçilsin..

ekstra not; bu maçta göztepe uniforce tarafından hazırlanan resmi üstte olan pankartın siyasi sebeplerden stada alınmaması üzerine yönetimin niye açıklama yapmadıklarını da öğrenirsek çok sevineceğiz.. göztepe taraftarı laik ve atatürkçü bir kitledir.. yönetim bu kitleyi doğru algılayıp davranışlarını ve beyanlarını bu kitleyle ters düşmeyecek şekilde yapmalıdır.. burası izmir kardeşim, bize ayak uyduramıyacaksanız bu klubü almayacaktınız..