27.10.09

yeni teknik direktörümüz hakkındaki ilk tespit!!

erol azgın adını akif başaranın yerine gelen t.direktörün adını yönetimin açıklamasına kadar duymamıştım ve ilk duyduğumda hayal kırıklığına uğramıştım..
türkiyenin en iyi teknik direktörlerinden olan, izmirli ve GÖZTEPEye her zaman sempatisi olan ümit kayıhan, tribünden bir çok arkadaşımın < yaa olum bırak ümit hoca bize gelirmi, yakında süper ligden bi takım ona teklif yapar o da o kadar parayı bırakıp bize gelmez > demesine inat facebookta kendisine ait sayfasında GÖZTEPE videoları ve kendi zamanındaki şampiyonluk günlerine ait klipleri sanki inadında profilinde sürekli paylaşıyordu.. bizim ona göderdiğimiz onu GÖZTEPEnin başında görmek istediğimize ait yorumlarımıza < bende gelip GÖZTEPEnin başında başarılar kazanıp, takımımızı süper lige çıkarmak istiyorum > şeklinde yorumlar yapıyordu..
işte bu şartlar altında takımımızın şahlanmaya ihtiyacı olan günlerde ümit kayıhanın takımın başına geçmesiyle alınacak bir kaç galibiyetle hem tribünler daha fazla dolacak, hem de rakiplerimiz ümit kayıhan isminden dolayı bizden çekinecek ve hedefe daha kolay ulaşacağımızı düşünüyordum ev erol azgın ismi beni tamamıyla hayal kırıklığına uğratmıştı.. ama en azından bir maç canlı olarak hocayı takip etmem gerektiğini ve ondan sonra yorum yapmamın doğru olacağını biliyordum..

ilk olarak takımın oynadığı oyunun ve ya sistemin ne olduğu konusunda hiç bir bilgi edinmek mümkün değil.. sadece defansta 4 lü oynuyoruz.. ve burda sözü akif başarana getirip sadece boyları uzun olduğu için serhat veya emrahtan birini sürekli oynatmasının burak adındaki stoperimizin iki tane kazma ve uzun boylu oyuncu tarafından kesilmesi ve bizimde bu iki oyuncudan biri yüzünden her maç hop oturup hop kalkmamıza sebep oluyordu.. bu maçtan sonra söyleyebilirim ki eğer fethiye maçından itibaren defansın göbeğinde evren - burak ikilisini oynatmazsa erol hocanın yanlış yaptığı olacaktır.. sağ bekte ise eray yoksa tayfunu o böldege kullanmalı.. sol bek ise bulut..

orta sahada ise bu takım sezondan başından beri ferhatı orta sahanın sağında kullanmaktan vazgeçmeli artık.. ferhat o bölgede oynamaya alışık olmadığı için kanat organizasyonlarında sadece eraya bağımlı oynuyorduk.. ayrıca bu takımın orta sahasında veya hemen forvet arkasında ali mumcu veya hasan aydınlıdan birisinin mutlaka oynaması ve onlarında oynarken kendilerine değilde takıma oynamalarını sağlanmalı.. ve takım kadrosunda 6'sı yeni transfer tam 7 oyuncu var ama bu oyunculardan sadece ve sadece recep gayık oynadığı zamanlarda takıma faydalı oluyor ve forvete hareket getiriyor ama buna rağmen çok az forma şansı buluyor.. forvet hattında hüseyin ve şadi birlikte oynadığında hiçbir organizasyon yapılmıyor ve oldukça durağan bir oyun yapısına sahip oluyoruz.. yani recep kesin oynamalı ve yanına eğer bir forvet daha oynatacaksak bu oyuncunu şadi olması daha uygun olur.. hüseyin ise son 15-20 dk. kala son umut olarak oyuna sürülmeli..

şu an için takımımızda bu yazdıklarımız düşünülmediğinden dolayı oynayan oynayan oyuncular içinden en hareketli olan ve takımın hücümda bel bağladığı oyuncumuz mert somay ise ilerideki forvet oyuncularımız çok hareketsiz olmasından dolayı aldığı topları genellikle olumsuz kullanmak durumunda kalıyor.. bu durum diğer oyuncularımız içinde geçerli ve forvetlerin ileride top tutamaması ve orta sahadan gelen oyunculara hareket ederek alan açamamalarından dolayı sürekli geriye dönüşler oluşuyor ve bu durum tribünlerdeki taraftarlarımızn homurdanmasına ve tepki göstermesine neden oluyor..

evet GÖZTEPE taraftarı sabırsız bir taraftar ama bu demek değilki sahada güven veren bir oyun olduğunda veya terinin son damlasına kadar mücadele eden oyuncular olduğunda da bu taraftar bu kadar isyankar ve sabırsız olacak.. sonuçta bu oyuncular para sıkıntısı çekmiyorlar ve yönetim onlara verdiği sözleri tutuyor ve sürekli rahat ettiriyorlar.. bu oyuncuların tepkilerine karşı onlara maradonanın sözlerini hatırlatmak gerekiyor < baskı mı ne baskısı olabilirki üzerimizde.. baskı evine ekmek götürmek için çok zor şartlar altında çalışan emekçinin omzunda olur.. biz futbol oynuyoruz ve üstüne para alıyoruz.. > bu ekonomik kriz ortamında maddi olarak kendilerine verdiği sözleri tutan bir klubün taraftarları da bu oyunculardan en azından özveri, mücadele ve haysiyetli bir futbol bekler.. siz bunu ortaya koyamazsanız her türlü tepkiyi görürsünüz..