6.2.10

özledik alsancak stadını!!

maalesef ki yükselme grubuna kötü başladık, son yıllardaki alışkanlığımızla.. nedense başladığımız maratonların başlangıcında hep hüzün yaşıyoruz ve iş son düzlüğe geldiğimizle burun farkıyla finiş çizgisine ulaşmamızla son buluyor..



bu hafta alsancak stadında kapalı tribün üstteki gibi, açık tribün ise alttaki gibi olmalı.. ve desteğimizi sonuna kadar hem takımımıza hem de rakibimize hissettirmeliyiz.. takımımız 12. kişinin arkalarında olduğunu bilerek, rakip ise bizim onlara karşı 12 kişi mücadele ettiğimizi görerek oynamalı.. biz bu desteği vereceğiz ama takımdan da bu desteğe uygun olarak sahada MÜCADELE etmelerini bekliyoruz.. umarım taşıdıkları formanın üstündeki armanın ruhuna uygun olarak mücedele ederler ve kendi evimizdeki bu ilk maçımızda galibiyetle başlarız..


yönetimimiz bu transfer döneminde de yine birçok oyuncu ile yollarımızı ayırıp, yerlerine yine bir çok oyuncu transfer etti.. öncelikle taraftarlardaki beklentinin karşılanamaması konusunda daha öncede belirttiğim gibi, görüşülen isimlerin sızdırılması sonucunda bir tatminsizlik var ama alınan oyuncular sahada mücadele ederlerse ve bu mücadelenin karşılığı olarak galibiyetler gelmesi durumunda, transfer dönemindeki umutsuzluk yerini 1.lig heyecanına bırakacaktır.. biz ister forumlarda, ister bloglarda, ister başka mecralarda kendimizi yırtsakta sonuçta bu oyunu biz oynamıyoruz, futbolcular oynuyor.. onlar sahada bizim istediğimiz sonuçları aldıkça hepimiz zevkten dört köşe olur, onların hepsini bağrımıza basarız(hüseyin kartal hariç).

parantezi açarsak bir önceki postta hüseyin kartal yarmasından kurtulmamızı sağlayan herkese teşekkür etmiştim ya.. şimdi o teşekkürleri geriye alıp, bu adamı takımda tutan herkesin bir doktora görünüp kendilerini kontrol ettirmelerini istiyorum.. küfürde edebilirdim ama istemiyorum.. hüseyin yarmasının tepecik maçında sakatlığını bahane etmesine rağmen, erol hocanın ısrarı ile takıma destek olmak için kafileye katılmayı redetmesine rağmen affedilip kadroya geri alınması, kelimenin tam anlamı ile skandaldır.. yahu arkadaşları bu adamın takım birliğine inanmadığını bilerek bu adamla oynamak istermi.. bu olayın sonucunda takım içinde sorunlar patlak verirse yöneticilerin bize verecek cevapları bile olmayacak.. bu riske girlmemeliydi..

yöentimin yaptığı taransferlerden bazıları bu sene ve seneye kadro derinliği sağlaması açısından takıma katılan oyuncuların dışında, ileride takımın iskeletini oluşturması beklenen, en azından rotasyonun parçası olduğunda sırıtmayacak genç oyuncuların alınmasının iyi olduğunu düşünmekle beraber.. orat sahada oyuna ağırlığını koyup, oyunu yönlendirecek bir oyuncu (mesela ilyas kahraman) ile forvette rakiplerde tedirginliğe yol açacak ve oyun sıkıştığında düğümü çözebilecek bir forvet oyuncusu (mesela tayfun özkan veya abdullah halman) transferlerinin eksik kaldığının farkendayım.. ama bu tarnsferleri yapabilseydik bile 1.lige çıkmamızın garanti olmayacağı bilincindeyim.. bu transferler yolumuzu daha kolay bulmamızı sağlayabilirlerdi.. ama bunlara rağmen hüseyin yarmasının bu takıma bir katkısı olacağını düşünen arkadaşlara da bişey diyemiyorum.. futbolda puanların isimlerle değil mücadele ile kazanıldığını unutuyorlar.. hem mücadele eden hemde ismi olan oyuncular zaten süper ligde olduğu için transfer konusunda bu kadar karamsar olmayı aklım almıyor..

birde yönetimin parası var niye harcamıyor sorusuna kedimce bazı sebepler sunabilirim; şöyle ki şu anda kulübün gelirlerini incelersek eğer, kulübün sadece holdingin sponsorlukları ile yürütüldüğünü görüyoruz, bu da yönetimin parayı harcarken dikkatli olmasını gerektiriyor.. çünkü gelirlerimiz artmadığı sürece sadece holdingin parasıyla kulübün yönetilmesi hiçte sağlıklı değil.. bence yönetim iyi bir planlama yapmış ama bu planı uygulayan kişilerin özellikle de transferde başarısız olmaları yüzünden gereğinden fazla para harcanıyor.. aslında transfer döneminde 2 forvet, 2 kanat ve 1 sağbek transferi ile mevcutların desteklenmesi ( bu arada hüseyinin kesinlikle olmadığı bir senaryo bu) ile bu yükselme grubunu rahat bitirirdik.. neyse bu hafta takımı izledikten sonra daha sağlıklı yorumlar yaparız.. haydi rast gele..