24.12.08

Bu ülkede neden sadece 3 takım tutuluyor..

dünya üzerinde bizim kadar olmasa da bazı ülkelerde de mutlaka belli takımlar üzerine yoğunlaşma olabilir, ama zannetmiyorum ki türkiye deki gibi sizi zorla 3 tane takımdan birini tutmanız için baskı altında olasınız!!

evet gerçekten de bu ülkede birisiyle tanıştığınız zaman mutlaka konu tuttuğunuz takıma gelir ve siz yaşadığınız şehrin takımını (örn. ben) yani GÖZTEPEyi tuttuğunuzu söylediğinizde; karşı taraftan gelen, yani büyük takımlardan hangisini tutuyorsun sorusu karşısında ne yapacağınızı şaşırmak zorunda kalırsınız.. yani bu ülkede yaşayan herkes bu 3 takımdan birisini tutmak zorundaymış gibi bir hissi üzerinize yıkmaya çalışırlar.. 

benim anlamadığım neden bu şekilde bir zorlama yapılıyor.. daha önceki yazılarımda başka özelliklerinden bahsettiğim premiere league den bir örnek verirsek mesela wigan athletic- west bromwich albion mücadelelerinde maç hangi takımın sahasındaysa veya o takımın durumu ne olursa olsun mutlaka seyircisi % 80 oranında stadını doldurarak kendi şehrinin veya semtinin takımını destekler.. ayrıca burda örnekte verdiğim takımların kendi sahalarında, kadrolarını bizim bile buradan hayranlıkla takip ettiğimiz man.u, liverpool, chelsea ve arsenal gibi premiere league in en üst  düzey takımlara bile deplasman havasını yaşattığını gördüğümüz için bizdeki bu zorlama bana anlamsız geliyor.. evet biz daha önce izmir atatürk stadı gibi seyirci baskısını en aza indirren bir stadda oynamamıza rağmen bu hissi istanbul takımlarına yaşatabilmiştik.. 

bugün bu ülkede bursa ve trabzon dışında bu hissi veren bir takımın neden ligde yer alamadığı araştırılıp.. gelecek zamanlarda bu durumun önüne geçilmesi için bir atılım yapılması gibi bir oluşum var mı? malesef ancak böyle şeyleri ya rüyamızda görürüz  yada hiç bi şekilde göremeyiz..

medyanın merkezinin istanbul olmasının bu durumda çok büyük rolü olmasına rağmen, istanbul dışındakilerin şehirlerine sahip çıkmaması da incelenmesi gerekiyor.. benim aklıma yatan en büyük sebep; eğer istanbul takımı tutarlarsa mutlaka şampiyonluğa oynayacakbir takımı destekleyerek başarıya kolay ulaşabileceklerini düşünmelerini, kendi adıma zavallılık olarak değerlendiriyorum..