7.12.08

Formula 1'in içine etmek..


Zamanında schumacherin ve ferrarinin önünü kesmek için yaptığı değişiklikleri unutan bernie madalya saçmalığıyla formulanın tekrar popülaritesini kazanabileceğini zannediyor.. ancak yol yakınken birileri bernie yi uyarmalı.. 

zamanında yaptığı hatadan dönerek sadece ilk 6 araca puan vererek en azından 1. gelenin arkasından gelenlerle aldığı puan farkını yükseltmesini sağlayan sistemi denemeli.. yani sen yıllarca kullandığın sistemi sadece bir kişinin önünü kesmek için bozmadın mı zamanında( ha onuda beceremedi ya neyse).. şimdi o zaman hata yaptığını kabul et.. aslında rekabeti artıracağını zannederken pilotlar arasında haksızlık yarattığını kabul et.. ondan sonra herkes yarışmanın adaletinin geldiğini hissetsin..

ama.. kaderin bir cilvesi olarak ekonomik kriz dolayısıyla takımların arasındaki uçurum sürekli açılırken, sen tek motor gibi abuk önerilerle ayakta kalmaya çalışan takımların şevkini kırarak, işletmesini aldığın pistleri kötü yöneterek o ülkelerdeki insanları hem formula 1, hem de diğer motorsporlarından soğutarak ne yaptığını düşünüyorsan gerçekten bilmek isterdim..

bu spora gönül vermiş izleyiciler artık kerhen yarışları izlerken.. artık yarışlarda zevk almak için yağmur yağmasını veya startta favori pilotlardan bir veya ikisinin geride kalmasını ve onların üst sıralara tırmanmasını umuyorlar.. hoş alman mimarın tilke ile beraber neredeyse birbirinin kopyası ve geçiş imkanları sınırlı pistler yaparak o tırmanışları bile bizi izlemekten mahkum bıraktınız ya.. bernie sana söyleyecek kelime bulmak çok zor...

buna rağmen hamilton, kubica, vettel, massa, alonso gibi pilotlar sayesinde bir süre daha takip etmeye devam edeceğiz ama bu ne kadar sürer.. bu senin ve ekibinin yapacağı değişikliklere bağlı, umarım doğru kararlar verirsiniz..

Not: Maalesef ki Honda da formula 1 takımını satma kararı aldı.. sezon başlayana kadar alıcı bulunmazsa şimdilik takım sayısı 1 azaldı.. her ay nerdeyse bir pist yarışı düzenlemekten vazgeçiyor.. bernie uyuyormusun yoksa..