7.12.08

Göztepe.......

Bu sene ilk kez Alsancak stadına gittim Göztepe'mizi izlemek için. Ancak daha önceden tv de izlediğim 1-2 maçından bile daha kötü bir oyun, daha doğrusu haysiyetsiz bir oyun oyna(yama)dı Göztepe'miz bugün. Öncelikle bu takımdan iyi oyun beklemiyordum zaten, nedeni ise 3. ligde olan bir futbolcu topluluğu yetenek olarak zaten yeterli kapasiteye sahip olamayacağı gibi bir içgüdüye sahip olmam.. Ancak bunun yanında arkanda bu denli fazla taraftar varken de en azından koşarsın, mücadele edersin, ne bileyim bi şeyler yaparsın, kı.ını yırtarsın yani bu kadar ruhsuz olmazsın sonuçta.. 

Karşındaki rakibine bakıyorsun; çocukların, takımın yarısı kapı dışarı edildikten sonra yönetim kararıyla belirlenen maaşları 300- 400 YTL civarında, çoğuda 2-3 aydır para alamayan ama en azından mesleğine saygısı olduğuna izleyenleri inandıran bir topluluk var..  1'i yani kalecileri hariç bu yazdıklarım.. İlk yarıda topa sahip olduğu bir pozisyonda yanına kadar gelen bir Göztepe'li futbolcunun başına vurduğu numarasıyla kıvranan, bu hareketiyle hem hakemi kandıran, hem de rakip seyirciyi galeyana getiren bi karakterdeki adama sporcu demek çok zor...

Göztepe'mize dönersek malesef ne sahadaki takım, ne de yönetim bu taraftara layık değil.. Ancak benim yıllardır anlamadığım bir hata yapıyor Göztepe'mizin taraftarı; maçın gidişatına uygun tazahuratı yapamıyor ve genellikle kendilerine karşı iyi oynayan futbolcu ve takımlara tepki gösteriyor, küfür ediyor.. Özellikle rakibe karşı takınılan bu tavır onları sindirmiyor, aksine daha da hırslanmalarını sağlıyor bana kalırsa.. Bugün ise oyuncular ve yönetime gösterdikleri tapkiler azdı bile.. Özellikle başkan Altınbaş'ın son 10 dk. daki tepkilere kayıtsız kalması da bence onun karakteri hakkında bize biraz bilgi vermiştir.. 

Alsancak stadına bu sene gidersem tekrar (ki özellikle Isparta maçına gitmek istiyorum) buraya not düşerim.. 

Son olarak bu takım yanlışlıkla ilk 2'ye girerse eğer transfer yapılamaz ise play-off'tan çekilmeli, çünkü bu taraftar orda alınacak farklı mağlubiyetlerde çıldırır bence.. Bu arada Mustafa hoca kredisini tüketmeden görevden ayrılmalı..

Not: Bence Türkiye'nin yaşadığı ekonomik kriz bile düşünülmeden bilet fiyatlarıda 3.lig seviyesine indirilmeli.. Yani 1 kişi yol, yemek gibi yan giderlerle en az 20 Ytl sini harcıyorsa takımına karşılığını almak ister..  Evet burası İstanbul değil Burası İzmir ve Göztepe'mizi yönetenler artık bunun farkına varmalı.. Önce takım adam gibi olmalı ondan sonra seyirciden daha fazla fedakarlık mutlaka gelir..